SEGRE

SUCCESSOS

La Policia reconstrueix els successos que van causar la desaparició d’una espanyola a Cusco

Mantenen la recerca del seu cos, que suposadament va ser llançat a un riu de la regió Cusco després de morir en un accident

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional del Perú (PNP) va reconstruir els successos que van causar la desaparició de la jove espanyola d’origen equatorià Nathaly Salazar, mentre un grup d’agents va continuar amb la recerca del seu cos, que suposadament va ser llançat a un riu de la regió Cusco després de morir en un accident.

Fonts policials van informar a Efe que la reconstrucció es va desenvolupar en un paratge proper a la localitat de Maras, fins on van ser conduïts, per ordre de la Fiscalia, dos homes de 21 i 19 anys que van ser detinguts dissabte per presumptament estar implicats en el cas.

En presència del fiscal penal de la província d’Urubamba, Juan Carlos Larnea, els dos detinguts van reiterar que Salazar va tenir un accident que li va causar la mort, en colpejar-se mentre utilitzava un servei de transport elevat sostingut amb cables, que oferia als turistes una visió panoràmica de la Vall Sagrada dels Inques.

Aquesta vall s’estén al llarg del riu Vilcanota-Urubamba, al nord-est de la ciutat del Cusco, i és una zona campestre preferida pel turisme a causa de la seua menor altitud i clima més càlid que la capital de Cuzco.

Els detinguts van assenyalar que per temor ambdós van prendre la determinació d’ocultar el seu cadàver i després llançar-lo des d’un pont a les aigües del riu.

El magistrat Carlos Gutiérrez, del Jutjat Penal d’Urubamba, va dictar 72 hores de detenció preventiva per als dos homes, que van anar arrestats en una zona propera al lloc que Salazar va dir que anava a visitar el passat 1 de gener, quan es va comunicar per última vegada amb la seua família a Espanya.

Segons la informació policial, el 2 de gener la jove va arribar al lloc arqueològic de Moray i d’allà es va dirigir a Maras, per després seguir a peu fins la comunitat camperola de Cacllaracay, on s’oferia el servei d’observació als turistes.

Durant la jornada, un grup de 20 agents de la Policia Nacional del Perú (PNP), acompanyats per dos membres de la Policia Nacional espanyola, van continuar amb la recerca del cos de la jove desapareguda al riu Vilcanota-Urubamba.

Els agents de la Policia Nacional espanyola, especialitzats en homicidis i desaparicions, col·laboren sobre el terreny amb les autoritats del Perú en la investigació, mentre que al lloc dels fets també treballen dos funcionaris espanyols des que van tenir coneixement del succés, el passat dia 7.

Les tasques de recerca es veuen dificultades, tanmateix, per les constants pluges de temporada que cauen a la zona, que han causat l’augment considerable del cabal del riu.

Els policies van assenyalar que, per aquest motiu, esperen l’arribada d’un helicòpter que permeti agilitzar les seues tasques mitjançant un recorregut aeri del curs.

Els pares de Salazar van arribar al Perú dimarts passat, amb la intenció de sumar-se a la recerca que es fa al Cusco i, segons va indicar la seua mare, Alejandra Ayala, l’última vegada que van tenir comunicació, ella li va assegurar que estava "bé i feliç".

A més, va precisar que Nathaly, de 28 anys i amb estudis d’Educació Física, tenia planejat continuar coneixent altres ciutats del país després de visitar el Cusco, una regió andina ubicada a més d’1.100 quilòmetres al sud de Lima.

La Policia reconstrueix els successos que van causar la desaparició d'una espanyola a Cusco

La Policia reconstrueix els successos que van causar la desaparició d'una espanyola a CuscoEFE

tracking