SEGRE

PANORAMA

Mas titlla de dura la sentència i diu que CDC ja va pagar un preu molt alt

En al·lusió a la dissolució del partit, i defensa Osàcar, mentre que el PDeCAT se’n desmarca || L’oposició al complet exigeix explicacions i responsabilitats

L’exlíder de CDC i expresident del PDeCAT, Artur Mas, considera molt dura la sentència.

L’exlíder de CDC i expresident del PDeCAT, Artur Mas, considera molt dura la sentència.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fins fa uns dies president del PDeCAT, Artur Mas, va admetre ahir que no esperava una sentència del cas Palau tan “dura” i va recalcar que Convergència ja va pagar, amb la dissolució el 2016, “un preu molt alt” per les irregularitats investigades.

Amb la condemna a quatre anys i cinc mesos de presó a l’extresorer de CDC Daniel Osàcar i l’ordre del decomís de 6,6 milions d’euros al partit pel cobrament de comissions il·legals de Ferrovial a canvi de l’adjudicació d’obra pública en l’etapa de govern de Jordi Pujol, Mas va qualificar de “molt negativa” la sentència i va subratllar que “mai s’han demostrat irregularitats en la manera d’adjudicar l’obra pública”, per la qual cosa ha protestat: “Com pot ser que s’acusi Osàcar de tràfic d’influències, quan resulta que no s’ha investigat l’adjudicació d’obra pública a través del Palau de la Música?”. “Si tu acuses algú de cobrar comissions és perquè creus que s’han alterat els contractes d’obra pública, i si no analitzes aquests contractes no ho pots saber. I es va renunciar a investigar l’obra pública”, va destacar.

ERC demana que paguin tots els responsables: “Nosaltres no mirem cap a un altre costat”

El ministre de Justícia creu que la sentència del ‘cas Palau’ revela que la llei es compleix sempre

Així mateix, en una al·lusió velada al gir independentista de CDC en aquesta última dècada, va comentar que el partit va ser “conscient” aquests anys de “fins a quin punt s’havia exposat” a les acusacions per irregularitats i “havia donat excuses per ser atacada”. “Quines responsabilitats polítiques hi pot haver més, quan el mateix partit ha desaparegut?”, es va preguntar.

Segons la seua opinió, al PDeCAT la sentència no “el perjudica econòmicament, perquè la desvinculació econòmica entre un partit i un altre és absoluta”. Per això, si finalment es resol que hi ha alguna responsabilitat econòmica per part del partit, el patrimoni de CDC ha de servir per tornar fins a l’últim cèntim d’euro”, va assegurar.

El PDeCAT es va desmarcar de CDC i, després de recordar que és una formació “nova” nascuda el 2016 amb un compromís de “transparència”, va insistir que Convergència ja ha “assumit responsabilitats polítiques” per aquest cas.

Per la seua part, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va afirmar que Carles Puigdemont i els exconsellers Josep Rull i Jordi Turull han “de considerar apartar-se de la funció pública”, mentre que ERC va demanar que “qui hagi d’assumir responsabilitats que les assumeixi” i el PSC va apuntar que Mas i Puigdemont són “responsables” de l’espoli i “han de donar explicacions” i tornar els diners.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, veu “simbòlic a Catalunya” posar de manifest que la “llei es compleix sempre”, i al seu torn el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va assegurar que Convergència era una “organització delictiva” la finalitat de la qual era “saquejar” els catalans.

tracking