SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont promet la Constitució per "imperatiu legal" i amb fidelitat al poble

Pas previ a obtenir l’acta de diputat

Puigdemont jura la Constitució per

Puigdemont jura la Constitució per "imperatiu legal" i amb fidelitat al pobleEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha promés per escrit i "per imperatiu legal" la Constitució i l’Estatut i s’ha compromès a actuar "amb plena fidelitat a la voluntat del poble", com a pas previ per poder tenir l’acta de diputat.

Els tràmits per obtenir l’acta passen per presentar les credencials com a electe, una declaració de béns i una promesa per escrit de complir l’Estatut i la Constitució, requisits que han complert els electes de JxCat i ERC abans del ple de constitució de demà.

Encara que en el cas de Carles Puigdemont, la fórmula utilitzada, segons fonts de JxCat, és de prometre la Constitució i l’Estatut "per imperatiu legal", amb el següent afegit en el text: "Prometo actuar amb plena fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya".

Una fórmula que han utilitzat la majoria d’electes de JxCat, tret dels investigats Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Jordi Turull, Clara Ponsatí i Lluís Puig, que només prometen la Constitució i l’Estatut sense afegir res més, amb l’excepció de l’exconseller Josep Rull, que sí que inclou "per imperatiu legal".

El mateix succeeix en ERC, ja que els investigats Oriol Junqueras, Raül Romeva, Meritxell Serret i Carme Forcadell s’han limitat a prometre la Constitució sense afegir res, segons fonts de la formació republicana.

En canvi, la resta d’electes d’ERC han utilitzat la següent fórmula: "Prometo respectar la Constitució i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya per imperatiu legal. I anunci" que quedo a disposició del nou Parlament, de la Presidència i del Govern de la Generalitat de Catalunya, sent fidel als mandats democràtics emanats del poble de Catalunya."

tracking