SEGRE

Ajornat el judici de Gürtel davant de possibles revelacions de Crespo i El Bigotes

(De izda a dcha) Álvaro Pérez Alonso 'El Bigotes', responsable de la empresa Orange Market; Pablo Crespo, número dos de la trama Gürtel, y Francisco Correa, empresario y 'cabecilla' de la trama, el pasado lunes durante el juicio que se celebra en la Audiencia Nacional sobre la supuesta financiación ilegal del PP de Valencia a través de la trama Gürtel.

Ajornat el judici de Gürtel davant de possibles revelacions de Crespo i El BigotesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge José María Vázquez Honrubia ha ajornat al divendres 19 el judici de la branca valenciana del cas Gürtel perquè els dos presumptes membres de la trama Pablo Crespo i Álvaro Pérez "El Bigotes" puguin preparar amb els seus advocats la possibilitat de revelar "fets rellevants". Així ho ha acordat el magistrat a petició dels advocats d’ambdós acusats arran de les declaracions prestades ahir pel presumpte capitost de la trama, Francisco Correa. Aquest va revelar que l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa va obligar a les seues societats a facturar irregularment treballs de les campanyes electorals de 2007 i 2008 a altres empreses si volien cobrar.

Després de gairebé dos hores de retard ha començat la vista d’avui amb la intervenció de l’advocat de Pablo Crespo, Miguel Durán.

Miguel Durán ha demanat "la suspensió de la vista almenys durant quaranta-vuit hores a l’empara de l’article 746 de la Llei d’Enjudiciament Criminal ja que ahir es va produir una circumstància que ha motivat un gir en l’esdevenir del procediment".

Ha afegit que el seu defensat es troba en presó preventiva pel que encara no ha tingut l’oportunitat de parlar amb ell per veure si ha de continuar amb la mateixa línia de defensa o si la seua estratègia ha de variar.

El jutge li ha preguntat si el seu client aportaria "elements o fets rellevants en vista del que va dir Correa", al que Miguel Durán ha dit que "sí". Seguidament l’advocat d’Álvaro Pérez "El Bigotes", Javier Vasallo, s’ha adherit a la sol·licitud de la defensa de Crespo i ha explicat que necessita parlar amb el seu representat als mateixos efectes. Ni la fiscal, ni l’advocat de l’Estat, ni la lletrada de l’acusació exercida pel PSOE ni les altres defenses no s’han oposat a les reclamacions d’aquests dos acusats.

El magistrat ha comunicat que tenint en compte la unanimitat de les parts, en vista de les revelacions de Correa i per a un millor esclariment dels fets el prudent és donar un termini als advocats de Crespo i Pérez perquè parlin amb els seus clients, que ha fixat fins divendres vinent, quan seguirà la vista.

El jutge central del Penal de l’Audiència Nacional està jutjant a cinc excàrrecs del PP valencià, altres tants integrants de la trama Gürtel i nou empresaris pel suposat finançament il·legal de les campanyes electorals del partit de 2007 i 2008. Entre els presumptes membres de la trama es troben el presumpte capitost, Francisco Correa; el suposat número 2 de la mateixa i exsecretari d’Organització del PP gallec, Pablo Crespo, i l’"home a València" de la xarxa, Álvaro Pérez "El Bigotis", que se n’enfronten a peticions de pena superiors a la vintena d’anys de presó cada un. Són els tres únics dels dinou acusats que es troben a la presó després d’haver estat condemnats en una altra peça del cas Gürtel, la jutjada a València coneguda com a cas Fitur. Entre els polítics hi ha acusat l’exsecretari general del PP de Valencia Ricardo Costa, per a qui la Fiscalia demana set anys i nou mesos de presó.

En aquest judici es tracta d’aclarir la suposada comissió de delictes electorals, de falsificació en document mercantil i contra la Hisenda Pública.

tracking