SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

Correa declara que el PP valencià el va obligar a emetre factures falses

A certes empreses si volia cobrar els seus treballs de campanyes electorals || Empresaris acusats al judici ratifiquen que van finançar de forma il·legal el partit

Ricardo Costa, primer per l’esquerra, dilluns a l’arribar al judici.

Ricardo Costa, primer per l’esquerra, dilluns a l’arribar al judici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El presumpte líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, va assegurar ahir que l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa va obligar les seues societats a facturar irregularment treballs de les campanyes electorals dels anys 2007 i 2008 a altres empreses si volien cobrar. «El PP va tenir la iniciativa: “Si voleu cobrar heu de fer-ho d’aquests empresaris”. Imagino que a ells també els devien dir que si no ho feien així tindrien menys adjudicacions d’obra», va dir Correa durant la declaració com a acusat al judici a la trama valenciana de Gürtel que des de dilluns celebra l’Audiència Nacional i en què és acusada l’excúpula del partit regional.

Concretament va apuntar Ricardo Costa, acusat al judici, com el que va donar l’ordre al seu segon, Pablo Crespo, de facturar a altres empresaris serveis que la filial de Gürtel a València, Orange Market, havien prestat al Partit Popular. Correa també va afirmar que no coneix cap membre del PP valencià, ni Costa ni l’expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps, al qual ha vist “una vegada o dos”. “No tenia relació amb gent del PP a València, tanmateix a Madrid l’he tingut tota”, va dir.

Segons el seu relat, Orange Market es va crear perquè quan la trama deixa de treballar per a Madrid, Álvaro Pérez El Bigotes coneix Camps –citat com a testimoni en aquest judici–, que els planteja treballar a València per al Partit Popular. Així –va explicar– van aconseguir treballs en actes de la formació, però per a la Generalitat va dir que van treballar “molt poc”, a excepció de Fitur, cas pel qual compleix actualment tretze anys de presó. Així mateix, va citar l’exvicepresident de Repsol i també acusat, Ramón Blanco Balín, com el gestor de les seues empreses i va assenyalar que va ser l’empresari Alejandro Agag, gendre de José María Aznar, el que el va posar en contacte amb ell, que el va presentar com “una persona solvent en el tema societari”.

Per la seua banda, els nou empresaris acusats en aquest judici van confessar també ahir, en virtut d’un acord amb la Fiscalia per evitar la presó, que van pagar una mica més d’1,2 milions d’euros per finançar il·legalment el PP en les campanyes electorals del 2007 i el 2008.

tracking