SEGRE

Els independentistes renoven la seua majoria absoluta a la Mesa del Parlament

Les votacions han proclamat Roger Torrent (ERC) com a president de la cambra.

Imatges de la sessió de constitució del ParlamentÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits independentistes han renovat la seua majoria absoluta a la Mesa del Parlament, a l’haver obtingut la Presidència de la Cambra, una Vicepresidència i dos Secretaries, mentre que Ciutadabs ha aconseguit dos llocs i el PSC l’altre restant, en detriment dels comuns, PPC i la CUP.

La votació de les Secretaries ha posat punt i final a la composició de la Mesa del Parlament, presidida a partir d’avui pel republicà Roger Torrent, que relleva Carme Forcadell i qui als seus 38 anys és el president del Parlament més jove de la història de l’hemicicle català.

En aquesta última votació de les Secretaries, en la qual són elegits els quatre diputats que obtenen més vots, Eusebi Campdepadrós (JxCat) ha sumat 41 vots; David Pérez (PSC), 30 vots; Joan García (Cs), 27 vots; i Alba Vergés (ERC), l’única dona d’aquest organisme, 24 vots. Torrent serà doncs al capdavant d’una Mesa que novament té majoria absoluta independentista entre els seus set membres, ja que a més del president del Parlament, la Vicepresidència Primera recau en Josep Costa (JxCat), mentre que la Secretaria Primera és per a Eusebi Campdepadrós (JxCat) i la Secretaria Quarta recau en la republicana Alba Vergés.

Per la seua part, Ciutadans -la força més votada el 21D-- estarà representat per José María Espejo-Saavedra, que repetirà com a vicepresident segon, mentre que Joan García s’estrenarà com a secretari tercer del Parlament.

I també reeditarà el seu lloc a la mesa el socialista David Pérez, de nou al capdavant de la Secretaria Segona de la Cambra catalana. Per tant, dels set membres de la Mesa, cinc d’ells s’estrenaran en aquest òrgan, mentre que només repeteixen Espejo-Saavedra i David Pérez.

No tindran representació en canvi al màxim òrgan del Parlament ni PPC, ni CUP, ni Catalunya En Comú-Podem, ja que en aquest últim cas Joan Josep Nuet ha perdut el seu lloc de la passada legislatura, llavors a les files de Catalunya Sí Que Es Pot i com a secretari tercer del Parlament.

tracking