SEGRE

VIOLÈNCIA MALTRACTAMENTS

Detenen a Califòrnia una parella per segrestar i torturar els fills

Una de les filles va poder escapar i denunciar la situació dels dotze germans || La policia els va trobar lligats al llit amb cadenes i amb símptomes de desnutrició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat dels Estats Units van presentar ahir càrrecs contra una parella per haver segrestat i torturat els seus tretze fills a la localitat de Perris, ubicada a uns 130 quilòmetres de la ciutat de Los Angeles, a l’estat de Califòrnia, segons van informar les autoritats del país. Una de les filles, una noia de 17 anys, es va poder escapar del domicili familiar i trucar als serveis d’emergència al trobar un telèfon mòbil a la casa, aprofitant l’absència dels pares. Va alertar que els seus progenitors tenien retinguts i lligats de mans els seus dotze germans, d’entre dos i vint-i-nou anys. Segons el canal de notícies ABC, els agents es van pensar que la jove tenia deu anys en comptes de disset, a causa de la mala nutrició a què va estar sotmesa la noia.

Segons va explicar el xèrif del comtat de Riverside, els agents es van presentar al domicili, on van ser rebuts per una parella que es va identificar com a David Allen Turpin, de 57 anys, i Louise Anna Turpin, de 49. A l’entrar a la casa, les autoritats es van adonar de la presència de “dotze nens en un ambient fosc i pudent”, alguns dels quals es trobaven lligats al llit amb cadenes i cadenats. No va ser fins que els van alliberar que els policies es van adonar que dels dotze nens, set eren en realitat adults. Els joves retinguts pels seus pares tenien edats compreses entre els dos i els vint-i-nou anys.

La parella no tenia antecedents penals i es mostraven amb els veïns com una família normal

Al demanar-li explicacions a la parella de per què mantenien els fills en aquestes condicions, tots dos van ser incapaços de “donar una explicació lògica”. Les víctimes van rebre immediatament menjar i aigua, ja que estaven famolencs, i van ser traslladats a diversos hospitals per comprovar el seu estat físic. Els pares van ser arrestats i acusats de nou delictes de tortura i deu de maltractament. El jutge va dictar presó eludible amb una fiança de nou milions de dòlars (7,3 milions d’euros).

Es coneixen pocs detalls de la parella, que fins ara no comptaven amb antecedents penals. Segons citen mitjans locals, als arxius del comtat de Riverside els Turpin apareixen com a propietaris d’una parcel·la en la qual hi ha un col·legi anomenat Sandcastle Day School. Segons els informes del departament d’educació el pare, David Turpin apareix com a director del col·legi privat, en el qual només hi ha inscrits sis alumnes.

En dos ocasions el matrimoni es va declarar en fallida, l’última vegada el 2011, quan la parella va assegurar que devia entre 100.000 i 500.000 dòlars. En unes declaracions al diari Los Angeles Times, l’advocat que els va representar aleshores, Ivan Trahan, va explicar que el pare havia treballat d’enginyer a Northrop Group, empresa contractista del ministeri de Defensa. L’advocat va dir al mitjà que sempre va pensar que “parlaven molt bé dels seus fills” i que “semblava gent molt normal que va caure en problemes financers”.

Els veïns de la urbanització en la qual residia la família es van mostrar sorpresos per aquests fets, malgrat que alguns van reconèixer que havien percebut coses anòmales. Encara que els joves no es deixaven veure pel barri, van pensar que el motiu pel qual no sortien gaire era perquè estaven sent educats a casa.

tracking