SEGRE

Domènech demana a Torrent que "actuï per a tothom" i aplaudeix el seu to conciliador

El número u de Catalunya En Comú-Podem, Xavier Domènech

Domènech demana a Torrent que "actuï per a tothom" i aplaudeix el seu to conciliadorEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El número u de Catalunya En Comú-Podem, Xavier Domènech, ha demanat aquest dimecres al nou president del Parlament, Roger Torrent, que "actuï per a tothom" al capdavant de la Cambra catalana i ha aplaudit el to "conciliador" del seu discurs. Després de la sessió constitutiva de la Cambra, el diputat dels comuns ha demanat a Torrent que converteixi en realitat la declaració d’intencions manifestada en el seu discurs, en el qual ha parlat de conciliació, de drets socials i de feminisme. "L’important és que hi hagi una Mesa que faci política, que actuï per al conjunt del Parlament. Entenem que això no ha passat exactament així en el passat", ha continuat.

En aquest sentit, ha avisat Torrent que si exerceix tenint en compte només una part de l’hemicicle "s’acaba no representant el país i frustrant la pròpia parròquia".

Els comuns han votat en blanc en la segona ronda per escollir el president de la Cambra catalana, facilitant així l’elecció de Torrent, malgrat l’absència de vuit diputats independentistes, cinc dels quals, els que són a Brussel·les, no han delegat el seu vot.

Domènech ha retret a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que hagi culpat al seu grup de l’elecció d’un diputat independentista com a president del Parlament en detriment del seu candidat, Jose María Espejo-Saavedra, ja que ha afirmat que la seua proposta no sumava. "Avui s’ha demostrat que la frustració, la impotència i la forma de fer política de Ciutadans no suma. Ni amb nosaltres ni amb el vot que tenien compromès", ha recalcat Domènech.

Finalment, el líder dels 'comuns’ al Parlament ha lamentat que només hi hagi una dona a la Mesa del Parlament, tal com ha fet dins de l’hemicicle la seua companya de grup Elisenda Alamany: "És una fotografia que dol".

tracking