SEGRE

El PSC insta Torrent a no permetre una investidura de Puigdemont a distància

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados

El PSC insta Torrent a no permetre una investidura de Puigdemont a distànciaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha valorat que el nou president del Parlament, Roger Torrent, hagi utilitzat paraules com a "respecte, convivència i constatació de la diversitat" de Catalunya i li ha demanat que sigui "conseqüent" i no permeti una investidura presidencial a distància.

En roda de premsa després de la sessió constitutiva del Parlament, Granados ha "celebrat" irònicament que la sessió "hagi transcorregut dins de la legalitat", després que l’últim ple del Parlament a l’octubre fos per declarar la independència per part de les forces independentistes, si bé ha lamentat les "paraules sectàries" del president de la Mesa d’Edat, Ernest Maragall, avui a les files d’ERC però que va ser dirigent del PSC.

La portaveu socialista ha reconegut que la intervenció de Torrent "ha contingut paraules com a respecte, convivència i constatació de la diversitat del país", una cosa que ha valorat positivament. "Però són paraules, volem comprovar els fets. Falten deu dies per al primer debat d’investidura i, si el flamant nou president del Parlament és conseqüent amb les seues paraules, és evident que, com diu l’informe dels lletrats, no es podrà produir una investidura de Carles Puigdemont a distància", ha avisat.

En canvi, Granados ha "lamentat profundament" el "sectarisme" d’Ernest Maragall en el seu discurs com a president de la Mesa d’Edat, en la que havia de tenir un paper "permanent instrumental" i en canvi ha dirigit "paraules clarament sectàries" i "ha vingut a parlar de la Catalunya que ha de representar ell, però que no representa al conjunt de diputats de l’hemicicle". 

tracking