SEGRE

JxCat no entendria que ERC no donés suport a Puigdemont després de l'acord

Elsa Artadi

JxCat no entendria que ERC no donés suport a Puigdemont després de l'acordEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi ha remarcat aquest dimecres que l’acord amb ERC és "molt clar", per la qual cosa ha avisat que "no entendrien" que Esquerra no donés suport ara a Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, al que pretenen investir a distància. En una roda de premsa al Parlament després de la sessió constitutiva, Artadi ha valorat l’acord assolit entre JxCat i ERC per votar Roger Torrent com a president del Parlament, la qual cosa ha succeït aquest matí, i a Carles Puigdemont per a la presidència de la Generalitat en el debat d’investidura de finals de mes.

Malgrat que els dos principals grups independentistes no han tancat encara la fórmula per investir a Puigdemont, ja que continua a Brussel·les fugit de la justícia espanyola, Artadi ha donat per fet que ERC no posarà obstacles. "Donar suport entenem que vol dir que -Puigdemont- tindrà el suport -d’ERC-, no entendríem que no fos d’aquesta manera, perquè Esquerra està a favor de la restitució de les institucions catalanes", ha expressat la diputada, que ha afegit que l’acord és "molt clar".

Malgrat l’informe contrari dels lletrats del Parlament a la investidura a distància, Artadi ha remarcat que qui ha d’aplicar el reglament és la nova Mesa presidida pel republicà Roger Torrent, en el qual ha dit que té "confiança plena", o sinó ho ha de fer "el ple, que és sobirà."

La que va ser directora de la campanya de JxCat s’ha mostrat així confiada que, en un termini de dos setmanes, es pugui investir a Puigdemont amb el suport d’ERC i de la CUP, formació aquesta última amb la qual ha dit que encara treballen per "aconseguir la majoria".

Però amb ERC, ha asseverat que ja treballen en la "formació de Govern i en el pla" que executarà el pròxim executiu català, elements que indiquen al seu judici el "compromís" d’Esquerra per donar suport a Puigdemont. Sobre el mètode que s’utilitzarà per elegir-ho si no acudeix al ple d’investidura, Artadi ha indicat que continuen explorant els instruments que es podrien utilitzar per investir-lo a distància, sense més concrecions.

Preguntada per si tornarà de Brussel·les el president de la Generalitat cessat si és investit a distància, Artadi ha dit que primer ha de ser elegit per poder governar, però ha afegit: "És evident que desitgem, i ell el primer, que ho faci des del Palau de la Generalitat".

Davant de l’advertiment del Govern que recorrerà una eventual investidura no presencial, la diputada ha demanat que no hi hagi "intrusisme" de l’Executiu central en les decisions "sobiranes" del Parlament.

L’electa ha denunciat, així mateix, que avui no han pogut ser presents tots els 135 diputats de la Cambra, per les absències dels presos, Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez, i els que són a Brussel·les, Carles Puigdemont, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Antoni Comín i Meritxell Serret.

tracking