SEGRE

JxCat proposa Eusebi Campdepadrós i Josep Costa per a la Mesa del Parlament

Forcadell passa revista al cos de Mossos d'Esquadra abans d'entrar al Parlament

JxCat proposa Eusebi Campdepadrós i Josep Costa per a la Mesa del ParlamentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts per Catalunya ha anunciat avui que proposarà, per a les seues dos places de la Mesa del Parlament, al que va ser número u de la candidatura per Tarragona, Eusebi Campdepadrós, com a secretari, i a l’electe per Barcelona Josep Costa, com a vicepresident.

JxCat ha confirmat els dos noms per a la Mesa una hora abans de l’inici del ple de constitució del Parlament i el dia després d’avalar que votarà al candidat d’ERC, Roger Torrent, per a la presidència de la Cambra, mentre que els republicans donaran suport a Carles Puigdemont per a la Presidència de la Generalitat en el debat d’investidura de finals de mes, encara que no està acordada la investidura a distància si no torna de Brussel·les.

Josep Costa, politòleg de la Universitat Pompeu Fabra, va ser membre de la Sindicatura Electoral de l’1 d’octubre, que va ser dissolta abans que tingués lloc el referèndum unilateral, rere les multes imposades pel Tribunal Constitucional.

Costa era suplent de l’esmentada Sindicatura, per la qual cosa no està investigat judicialment, a diferència dels cinc titulars: Marc Marsal, Jordi Matas, Marta Alsina, Tània Verge i Josep Pagès.

Per la seua part, Campdepadrós és un advocat que va formar part de diverses llistes d’ERC abans de rebre la proposta de Puigdemont per encapçalar la llista de JxCat per Tarragona.

Els dos, una vegada siguin elegits, formaran part de la majoria independentista del Parlament que van pactar JxCat i ERC, juntament amb els republicans Roger Torrent (candidat a president) i Alba Vergès (secretària).

Per la seua part, Ciutadans presenta de nou José María Espejo-Saavedra, que previsiblement serà elegit vicepresident primer de la Mesa del Parlament com en la passada legislatura, i el diputat electe Joan García, ja que a la formació taronja li corresponen dos membres en aquest òrgan|orgue d’acord amb els resultats de les eleccions del 21 de desembre.

Finalment, els 'comuns’ no proposaran cap candidat en les votacions per a l’elecció dels set membres de la Mesa, pel que en aquesta legislatura Catalunya en Comú-Podem no estarà representada al màxim òrgan de la cambra catalana i Joan Josep Nuet perd el seu lloc.

Els 'comuns’ mantenen una última reunió abans del ple però, segons fonts del grup, tot indica que s’abstindran en la votació per a l’elecció del candidat a president del Parlament proposat per ERC, Roger Torrent.

Per la seua part, el PSC, al qual li correspon una plaça a la Mesa, presentarà David Pérez perquè repeteixi com a secretari d’aquest organisme.

La CUP i el PP quedaran fora de la Mesa igual com en la passada legislatura.

tracking