SEGRE

La CUP carrega contra Torrent per "trair" l'1-O i obviar la "república"

Els diputats de la CUP

La CUP carrega contra Torrent per "trair" l'1-O i obviar la "república"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista de la CUP a les eleccions del 21D, Carles Riera, ha arremès aquest dijous contra el discurs del nou president del Parlament, Roger Torrent, per "trair l’esperit de l’1-O" i obviar qualsevol referència a la "república" catalana. En roda de premsa al terme de la sessió constitutiva del Parlament, Riera ha sostingut que quan Torrent "parla de restablir l’autogovern no fa més que allunyar-se del mandat popular de l’1-O i del que va acordar el Parlament el 27-O", amb referència a la declaració unilateral d’independència.

Riera ha assenyalat que el discurs de Torrent se situa "en el marc autonomista i constitucional" i ha quedat "molt lluny de qualsevol referència o compromís amb la legalitat republicana".

La CUP també ha explicat que fa més de 48 hores que no manté una reunió de treball amb JxCat i ERC, que ha citat a "iniciar el més ràpid possible el debat sobre el programa de Govern i acció política". "La qüestió central no és qui governa, sinó per a què governa", ha conclòs.

tracking