SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

La Fiscalia preveu recórrer en el ‘cas Palau’ l’absolució de Ferrovial

El fiscal Emilio Sánchez Ulled considera que el pagament de comissions per l’empresa no està prescrit || El lletrat de Montull espera que el seu client no entri a la presó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal Emilio Sánchez Ulled va avançar ahir la possibilitat que el Ministeri Públic presenti un recurs de cassació contra la sentència del cas Palau per l’absolució de Ferrovial del pagament de comissions il·legals a Convergència. En aquest sentit, va explicar que el tribunal que ha jutjat aquesta trama corrupta ha considerat a la seua resolució que el delicte comès per Ferrovial ja està prescrit. Tanmateix, el fiscal lleidatà va subratllar que “vam fer uns determinats càlculs i vam considerar que no havia prescrit. El tribunal no ho ha considerat així”. Igualment, Sánchez Ulled va defensar haver pactat amb Fèlix Millet perquè reconegués els fets. “L’objectiu era el reconeixement dels fets”, va admetre. No obstant, va asseverar que la sentència ha estat “pedagògica” i “molt reveladora”. A més, va remarcar que no té “cap dubte” que les defenses dels condemnats recorreran al Tribunal Suprem.

D’altra banda, l’advocat de Jordi Montull, Jordi Pina, es va mostrar confiat que ni el seu client ni Fèlix Millet entrin a la presó, després que el Ministeri Públic sol·licités mesures cautelars per als dos principals acusats en el judici del cas Palau, perquè tots dos “han estat sotmesos al procediment des del primer dia i no han fugit”. Igualment, Pina va admetre ahir que amb la sentència “hem perdut” al no haver aconseguit rebaixar a menys de dos anys la pena de presó imposada a Gemma Montull. En aquest sentit, el lletrat de Jordi Montull va indicar que “el nostre objectiu amb el dolorós pacte amb la Fiscalia era que la pena de la Gemma fos inferior a dos anys i no ha estat possible”. Així mateix, va lamentar que hagi estat l’única condemnada a qui se li ha imposat una pena més elevada que la sol·licitada pel fiscal.

En un altre ordre de coses, Francesc Sànchez, representant de CDC, va manifestar ahir que creu que el partit ja va ser “jutjat i condemnat” per la ciutadania. Així mateix, va apuntar que algú “podria haver utilitzat el nom de CDC” per delinquir. D’altra banda, Ciutadans i el PP van criticar els que deien que “Espanya ens roba”. També l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar que CDC va voler tapar el cas Palau amb l’independentisme.

tracking