SEGRE

Puigdemont renuncia al vot delegat avui i només ho demanen tres diputats presos

Vista de l'hemicicle, amb llaços grocs en els escons dels diputats ausents.

Puigdemont renuncia al vot delegat avui i només ho demanen tres diputats presosCanal Parlament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, renunciarà a sol·licitar el vot delegat per a la sessió constitutiva d’aquest dimecres al Parlament, igual com els altres quatre diputats electes que es troben a Bèlgica, per la qual cosa JxCat i ERC només el demanaran per als tres electes presos.

Per tant, en les votacions per elegir el president del Parlament i la resta de membres de la nova Mesa, participaran de forma delegada els tres diputats electes en presó preventiva, Jordi Sànchez i Joaquim Forn (JxCAT) i Oriol Junqueras (ERC), però no els cinc a Bèlgica: Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig (JxCat) i Antoni Comín i Meritxell Serret (ERC).

El conseller cessat i diputat electe de JxCat Jordi Turull ha explicat en declaracions a RAC 1 que tant Sànchez com Forn li delegaran el vot a ell mateix com a primer candidat de la llista per Barcelona que es troba avui al Parlament, mentre que Junqueras el delegarà en la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

Els cinc diputats electes que romanen a Bèlgica no demanaran aquest matí la delegació de vot perquè, segons ha dit Turull, ERC i JxCat prefereixen que la resolució d’aquesta petició no la resolgui la Mesa d’Edat sinó que ho faci la Mesa del Parlament una vegada que ja s’hagi constituït avui.

Per tant, Puigdemont i la resta de diputats electes a Bèlgica no renuncien al vot delegat per a la sessió d’investidura del nou president de la Generalitat, que haurà de tenir lloc com molt tard el 31 de gener. Serà la Mesa d’Edat aquella que tindrà la responsabilitat de decidir si accepta o no aquestes peticions de delegació de vot. Es dóna la circumstància que la Mesa d’Edat que dirigirà avui la sessió constitutiva estarà formada íntegrament per diputats d’ERC: el veterà exconseller Ernest Maragall i els joves Gerard Gómez del Moral i Rut Ribas.

Turull ha informat també que durant la sessió d’avui la primera cadira del seu grup parlamentari estarà buida i amb un llaç groc en record dels presos independentistes.


tracking