SEGRE

ESNOTICIA

JxCat demanarà el vot delegat dels polítics a Brussel·les en la investidura

Recorda a Esquerra el seu compromís de donar suport a l’elecció de Carles Puigdemont || La CUP carrega contra Torrent per “trair” l’1-O i obviar la “república”

El bloc independentista busca la fórmula per investir per segona vegada Puigdemont.

El bloc independentista busca la fórmula per investir per segona vegada Puigdemont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vegada constituïda la Mesa del Parlament i garantida la majoria independentista, amb la presidència en mans d’Esquerra, el bloc sobiranista se centra ara en la pròxima investidura. Junts per Catalunya té clar que per a la sessió en què s’ha d’elegir el president de la Generalitat sí que reclamarà que els cinc diputats que es troben a Brussel·les, encapçalats per Carles Puigdemont, puguin votar de forma delegada. En l’elecció de la Mesa de la Cambra ahir ho van desestimar, però no faran el mateix en la següent gran cita de l’agenda política catalana.

Des de Junts per Catalunya van recordar a ERC que els pactes hi són per complir-los. La diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi va remarcar que l’acord amb els republicans és “molt clar”, per la qual cosa va avisar que “no entendrien” que Esquerra no donés suport ara a Carles Puigdemont com a president, tot i que segueixen sense tenir tancada la fórmula. En una roda de premsa al Parlament després de la sessió constitutiva, Artadi va donar per fet que Esquerra no posarà obstacles per a la reelecció del president de la Generalitat. Malgrat l’informe contrari dels lletrats del Parlament a la investidura a distància, Artadi va remarcar que qui ha d’aplicar el reglament és la nova Mesa, presidida pel republicà Roger Torrent, en el qual va dir que té “confiança plena”, o si no ho ha de fer “el ple, que és sobirà.”

La majoria dels líders d’ERC van preferir deixar ahir el protagonisme a Roger Torrent i n’hi va haver pocs que van fer declaracions més enllà de Twitter. Però el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, sí que va reflexionar entorn de la pròxima investidura. Va assenyalar que “existeix la possibilitat de canviar el reglament o formar un govern sense Puigdemont”. En aquest sentit, va recordar que es van comprometre a tenir en compte l’informe dels lletrats sobre una investidura telemàtica i que busquen la “fórmula”. Per la seua banda, el cap de llista de la CUP a les eleccions del 21-D, Carles Riera, va arremetre contra el discurs ja com a nou president del Parlament de Roger Torrent, per haver “traït l’esperit de l’1-O” i obviar qualsevol referència a la “república” catalana.

tracking