SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Pablo Crespo i El Bigotes estudien revelar “dades rellevants” sobre el finançament del PP

L’Audiència Nacional suspèn el judici fins demà perquè puguin preparar l’estratègia amb els advocats || Romay Beccaría admet que hi va haver “alguns casos” de corrupció al Partit Popular

Álvaro Pérez ‘El Bigotes’, Pablo Crespo i Francisco Correa, a l’Audiència Nacional.

Álvaro Pérez ‘El Bigotes’, Pablo Crespo i Francisco Correa, a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici sobre el finançament irregular del Partit Popular valencià que se celebra a l’Audiència Nacional va ser ajornat ahir i es reprendrà demà divendres, a petició de Miguel Durán, lletrat defensor de l’expopular Pablo Crespo. En aquest sentit, Durán va explicar que el seu representat es planteja aportar “elements o fets rellevants a la llum del que va dir Correa” sobre els fons de procedència presumptament il·lícita que van sufragar les campanyes electorals del PP valencià els anys 2007 i 2008 i que per això necessita temps per valorar amb ell l’estratègia a seguir. Igualment, la defensa d’Álvaro Pérez, El Bigotes, va sol·licitar també l’ajornament de la vista pels mateixos motius.

Aquestes peticions podrien estar motivades per la voluntat dels dos acusats d’aconseguir un acord de conformitat amb el Ministeri Públic per atenuar les condemnes a què s’enfronten. En aquest sentit, el fiscal sol·licita 24 anys i mig de presó per a Crespo i 27 per a El Bigotes. Arriben després que el presumpte capitost de la trama, Francisco Correa, reconegués en seu judicial haver cobrat en negre alguns serveis efectuats per la seua empresa Orange Market al PP valencià a les campanyes electorals de les eleccions autonòmiques del 2007 i de les generals del 2008.

Ximo Puig diu que el PP va guanyar eleccions de forma “il·lícita” i afirma que “s’ha prostituït la democràcia”

Segons fonts jurídiques consultades per Efe, altres encausats podrien seguir el camí de Crespo i d’El Bigotes i plantejar-se col·laborar amb la Fiscalia per veure reduïdes les seues condemnes.

D’altra banda, l’extresorer del PP José Manuel Romay Beccaría va reconèixer ahir que és “evident” que s’han produït “alguns casos” de finançament irregular al Partit Popular. No obstant, va defensar que no va observar “cap comportament incorrecte” mentre va administrar els comptes de Génova.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va afirmar ahir que les declaracions que s’estan produint durant aquest judici demostren que “s’ha prostituït en certa mesura la democràcia perquè s’han guanyat eleccions de manera il·lícita”. El socialista va insistir que els populars valencians han d’assumir “el que no han assumit fins al moment”. En la mateixa línia, el síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, va assenyalar que l’“allau de confessions, primer la de Francisco Correa i ara la probable conformitat de Pablo Crespo i Álvaro Pérez” en aquest judici “deixen molt clara la responsabilitat del PP”.

tracking