SEGRE

Puigdemont, Ponsatí i Puig demanen a la nova Mesa la delegació del vot

El president de la Generalitat cessat Carles Puigdemont.

Puigdemont, Ponsatí i Puig demanen a la nova Mesa la delegació del votEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, i els exconsellers i electes de JxCat Clara Ponsatí i Lluís Puig, han presentat aquest dijous a la nova Mesa del Parlament la petició de delegar el vot, ja que segueixen a Bèlgica. Segons han informat fonts de JxCat, aquests tres membres del Govern cessat que se’n van anar a Bèlgica després de la declaració d’independència han entrat una petició per escrit a la Mesa del Parlament presidida per Roger Torrent (ERC), poc després que conclogués la primera reunió de l’organisme.

JxCat va descartar demanar la delegació per als que són a Brussel·les en la sessió constitutiva d’ahir i, igual com ERC, només ho va fer per als quals són a presó, una cosa que va autoritzar la Mesa d’Edat, després que el Tribunal Suprem avalés aquesta opció després de descartar l’excarceració d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Joaquim Forn. Però JxCat ja va anunciar ahir que demanaria la delegació dels de Brussel·les a la nova Mesa, perquè poguessin votar en el pròxim ple, que serà ja el d’investidura, sense necessitat d’estar presents.

La delegació dels que són a Brussel·les no compta amb l’aval dels lletrats del Parlament, encara que l’última paraula la tindrà la nova Mesa constituïda, amb majoria absoluta independentista de JxCat i ERC, que ha acordat avui tornar a reunir-se dimarts vinent.

tracking