SEGRE

POLÍTICA ESTATS UNITS

Bonificacions milionàries als EUA per la reforma tributària

Així agraeixen la baixada d’impostos les grans empreses

El president Donald Trump.

El president Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses nord-americanes van voler mostrar ahir el seu suport a la reforma fiscal promulgada pel president dels Estats Units, Donald Trump, anunciant bonificacions i augments de sou per als treballadors per valor de centenars de milions de dòlars. La polèmica mesura promulgada el dia 22 de desembre preveu rebaixes en l’impost de societats de 20 punts, que passaria del 35% al 15%.

Entre els grans conglomerats empresarials que van voler visibilitzar el seu suport a la reforma es troba la coneguda marca Apple, que va informar els més de 120.000 empleats que rebran una bonificació equivalent a 2.500 dòlars en accions restringides després de la implementació d’aquesta nova llei fiscal.

El grup de telecomunicacions AT&T i el gegant del cable Comcast van anunciar que repartiran una paga especial de 1.000 dòlars a tots els treballadors i van anticipar una inversió addicional de milers de milions en infraestructura. Wells Fargo, l’entitat més gran de crèdit hipotecari del país, i Wal-Mart, l’empresa de venda al detall més gran del món, van decidir augmentar el sou dels treballadors a 15 dòlars l’hora, en el cas del primer, i a 12 en el de Wal-Mart.

La reforma fiscal busca també convèncer les grans empreses perquè repatriïn els seus capitals als Estats Units, a l’oferir una gran rebaixa en les càrregues fiscals. La nova taxa s’aplica una sola vegada i grava en el 15,5% els capitals en efectiu i en el 8% per a altres actius.

tracking