SEGRE

TRIBUNALS

Crespo corrobora que Ricardo Costa els va demanar de facturar treballs del PP a empresaris

Durant la seua declaració en el judici a la branca valenciana de la Gürtel

Crespo corrobora que Ricardo Costa els va demanar de facturar treballs del PP a empresaris

Crespo corrobora que Ricardo Costa els va demanar de facturar treballs del PP a empresarisCHEMA MOYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, ha confirmat la versió aportada per Francisco Correa dimarts passat en el judici en assegurar que l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa li va demanar facturar treballs de campanya a altres empresaris.

Durant la seua declaració en el judici a la branca valenciana de la Gürtel, Crespo ha seguit la línia de confessió traçada pel presumpte líder de la trama, Francisco Correa, i ha dit que Costa, també acusat, no va deixar cap altra opció que facturar a altres empresaris els treballs que Orange Market -filial de la xarxa a València- va realitzar per al PP valencià.

"Em va dir que el deute que tenia amb nosaltres la hi anàvem a girar a altres empresaris. Jo li vaig dir que la solució no m’agradava però em va dir que no hi havia cap altra solució. Era fer-ho així o no cobrar", ha explicat Crespo que aquest li va indicar en una reunió que va mantenir amb ell i el responsable d’Orange Market, Álvaro Pérez, El Bigotes, que era qui, segons ell, tenia contactes amb el PP valencià.

Encara que al principi de l’interrogatori Crespo ha dit que desconeixia quin responsable del PP ho va encarregar, després ha reconegut, en una pregunta que li ha fet directament el jutge José María Vázquez Honrubia, que va ser Costa qui li ho va demanar en aquesta reunió.

"Totes les factures que vénen en l’escrit d’acusació girades a empresaris corresponen a deutes que tenia el PP amb Orange Market", ha admès Crespo, que ha dit que ell i Corretja van acceptar facturar d’aquesta manera perquè l’altra opció "que hi havia era el concurs de creditors i el tancament de la companyia".

Segons la versió de Crespo, Álvaro Pérez va fer gestions amb diversos membres del partit regional per cobrar, entre ells l’expresident valencià Francisco Camps, encara que d’aquest ha dit que no sap si els contactes van ser directes o indirectes.

En qualsevol cas, també haprecisat, a preguntes de la fiscal, que era El Bigotes que tenia els contactes amb el PP i qui mantenia "molta relació" amb Camps, amb Costa, amb l’exvicepresident del govern valencià Vicente Rambla i amb "tots els membres de l’Executiva del partit", així com amb presidents provincials del PP de València, Castelló i Alacant.

Després de demanar un ajornament de 48 hores per replantejar-se si confessava a canvi d’atenuants, Crespo ha reconegut a més que "una part dels treballs que van fer el PP es va pagar en efectiu, diners que no es van declarar i que van anar a parar en la seua pràctica totalitat a l’anomenada caixa b del senyor Correa".

També ha dit que van rebre un xec del "grup parlamentari popular" per 123.000 euros i que creu que va ser l’exvicesecretari de la formació regional David Serra el que "va intervenir en aquesta gestió" juntament amb "El Bigotes i sens dubte el senyor Cándido Herrero -exgerent d’Orange Market-.

Crespo ha explicat que "mai" ha anat a cobrar cap quantitat a la seu del PP, si bé, en relació amb uns documents comptables que li ha mostrat la fiscal, ha dit que anava "de tant en tant a València a recollir aquestes quantitats en un paquet i les entregava a Madrid a Correa per a la seua anomenada capsa b i si no estava ell, les guardava el senyor Izquierdo -considerat comptable de la trama-".

"La part que apareix com 'Barcelona' són declarades, les hem cobrat però no declarat", ha reconegut.

Malgrat haver intentat negociar amb la Fiscalia durant l’ajornament del judici, al començament de la vista el seu advocat, Miguel Durán, ha lamentat que les negociacions "no han donat els seus fruits" però que encara així, Crespo anava a contestar a totes les parts.

tracking