SEGRE

CORRUPCIÓ GÜRTEL

El PP es desentén de les possibles revelacions de Crespo i El Bigotes

Sáenz de Santamaría rebutja comentar les estratègies de la defensa de la Gürtel || Rafael Hernando va dir que sentia “vergonya” per les declaracions dels acusats

Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’.

Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cúpula del Partit Popular va voler ahir marcar distàncies amb l’exsecretari d’Organització del PP de Galícia, Pablo Crespo, i el responsable d’Orange Market, Álvaro Pérez, El Bigotes, principals implicats en el cas de presumpte finançament irregular del PP valencià. L’Audiència Nacional va suspendre dimecres el judici a petició de la defensa per replantejar l’estratègia i aportar “elements rellevants” sobre el presumpte finançament del partit durant els anys 2007 i 2008.

El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, va acusar Pablo Crespo i Álvaro Pérez de “buscar el millor” per a ells dins de la seua estratègia de defensa. Segons Maroto, les declaracions que s’estan produint en el judici són “de part” de gent que “busca el millor per al seu interès personal”.

Rafael Catalá va destacar que les declaracions es troben dins de la rutina judicial

El portaveu del grup popular al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, va reconèixer que sentia “vergonya” davant de les declaracions. Poc després es va referir als casos de presumpta corrupció del PDeCAT, el PSOE i Ciutadans i va demanar a Albert Rivera que donés explicacions per la comptabilitat del partit durant l’any 2015, ja que la formació taronja no va rebre el vistiplau per part del Tribunal de Comptes.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va destacar que un possible acord dels acusats amb la Fiscalia entra “dins del funcionament normal de la justícia penal” i va apuntar que aquest tipus d’“estratègies” per part de la defensa “no mereixen qualificatiu”, ja que els acords amb el Ministeri Públic són susceptibles de comportar alguna rebaixa en les penes.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va rebutjar comentar “les estratègies” de defensa dels acusats. Al ser preguntada per unes possibles revelacions, la vicepresidenta va dir que “ni ho sé ni em correspon saber si hi ha pactes” i es va limitar a “esperar que els tribunals jutgin el cas amb independència”.

Se suspenen les declaracions de Camps i Aspar per un error judicial? El jutjat d’instrucció número 2 de València va suspendre ahir les declaracions de l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i de l’expilot Jorge Martínez Aspar, investigats pel cas Valmor sobre la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a València. La jutgessa va ajornar les declaracions per un temps indeterminat a causa que les defenses no comptaven amb certa informació obrant en la causa. Segons fonts del procés, es va responsabilitzar d’aquest error el personal del jutjat que, pel que sembla, per una confusió no van facilitar una sèrie de correus electrònics a les parts, si bé es va informar a continuació que la documentació havia estat localitzada i posada a disposició de la defensa. De moment, no es preveuen nous assenyalaments ni tampoc hi ha terminis previstos.

Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’.

Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’.EFE

tracking