SEGRE

POLÍTICA

L’advocat de Puigdemont no descarta ara la seua investidura presencial

Contempla tots els escenaris per ser elegit president

L'advocat de Puigdemont no descarta ara la seua investidura presencial

L'advocat de Puigdemont no descarta ara la seua investidura presencialEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Alonso-Cuevillas, l’advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha assegurat que no descarta cap escenari per a la investidura de l’ara diputat de JxCat, fugit a Brussel·les, ni tan sols la seua presència física en el Parlament el dia del debat i votació.

En declaracions al canal 3/24 de la televisió pública catalana, Cuevillas ha indicat que Puigdemont contempla tots els escenaris per ser elegit president, fins i tot acudir de forma presencial a la sessió d’investidura.

"No ha descartat, en cap moment, presentar-se, conscient dels riscos que assumeix, i sotmetre’s a la investidura presencialment", ha assegurat.

Puigdemont va assegurar ahir que és viable governar a distància des de Bèlgica però no si és "presidiari", de manera que va descartar tornar si hi ha risc d’acabar pres, encara que va apuntar que estudia al·legar "immunitat" com a diputat per evitar la seua detenció.

Així mateix, Cuevillas ha plantejat els seus dubtes sobre el viatge que Puigdemont té previst efectuar a Dinamarca per pronunciar dilluns vinent una conferència, davant del risc que això comportés una nova ordre de detenció europea.

En unes declaracions al canal autonòmic 8tv, l’advocat ha apuntat que estan estudiant la possibilitat fins i tot que no vagi a Copenhaguen. "Tinc elements sòlids per creure que Dinamarca no concediria una extradició, però estem valorant els 'tempos’perquè mentre es tramita una ordre de detenció podria coincidir amb la investidura i Puigdemont no podria decidir lliurement si vol tornar o no", ha indicat.

L’advocat ha remarcat que la seua prioritat és "la plena disponibilitat" per als dies 29, 30 i 31 de gener, en els que es podria celebrar el debat d’investidura en el Parlament.

tracking