SEGRE

CATALUNYA

El PP creu que Torrent "comença malament" proposant de candidat a un "pròfug"

Pablo Casado, vicesecretari de Comunicació del PP, reitera que "cap pròfug" no serà investit president i que l’aplicació d’article 155 de la Constitució vigirà fins que hi hagi un president elegit legalment

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado.

El PP creu que Torrent "comença malament" proposant de candidat a un "pròfug"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, considera que el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent (ERC), "comença malament" el seu mandat després que hagi proposat a un "pròfug" de la justícia, el líder de JxCat, Carles Puigdemont, com a candidat a president de la Generalitat.

En una roda de premsa a la seu del PP, Casado ha assegurat que per sobre dels "mandats populars" al que apel·len els independentistes està el "mandat democràtic" que es basa en el compliment estricte de la llei i que impedeix que Puigdemont pugui ser investit.

Després de confirmar que es recorrerà davant del Tribunal Constitucional aquesta proposta d’investidura de Puigdemont, Casado s’ha preguntat si Torrent no podria incórrer fins i tot en un delicte de malversació en destinar fons públics per entrevistar-se a Brussel·les amb un "pròfug" de la Justícia.

"Igual que els constitucionalistes hem acatat el resultat de les eleccions, els independentistes hauran també d’acatar la llei", ha remarcat, després del que ha subratllat que "això no és una operació de caçatalents" i ha demanat als sobiranistes que es deixin de "sainets i espectacles".

Casado, que ha acusat Puigdemont de tornar a fer el ridícul amb el seu viatge a Copenhaguen, ha respectat la decisió del jutge Pablo Llarena de rebutjar cursar una ordre europea de detenció contra l’expresident de la Generalitat a Dinamarca, tal com li havia sol·licitat aquest matí la Fiscalia ja que "pel que sembla" -ha dit- aquesta mesura comportava alguna "contraindicació" en el procés.

"Les motivacions polítiques corresponen als partits polítics; les motivacions jurídiques als jutges", ha afirmat el dirigent popular.

En qualsevol cas, ha reiterat que "cap pròfug" serà investit president i que l’aplicació d’article 155 de la Constitució vigirà fins que hi hagi un president elegit legalment.

Ha advertit que Torrent no pot amagar en les paraules o el to qualsevol indici d’il·legalitat i, en resposta a la carta ha enviat al president del Govern, Mariano Rajoy, ha dit que el cap de l’Executiu no té per què reunir-se amb els responsables dels parlaments autonòmics i molt menys si estan proposant una il·legalitat flagrant".

A més, ha recalcat que Torrent a qui haurà de donar les explicacions oportunes és tant als serveis jurídics de la cambra com als grups parlamentaris catalans, que "una vegada més, han estat passats a rodet" en la configuració de la Taula.

Davant l’actitud dels independentistes, el dirigent del PP ha instat els constitucionalistes, en especial a Ciutadans per ser el partit que va guanyar les eleccions autonòmiques, a exercir l’oposició i buscar alternatives.

Ha qüestionat que Cs no els cedeixi un diputat perquè pugui formar un grup propi en el Parlament i ha assegurat que si Ciudadanos estigués en la mateixa situació que els populars, ells sí que l’hi deixarien, perquè "és bo sumar forces".

"Avui, si d’alguna cosa ens n’hem adonat, és que l’independentisme no ha canviat i continua fent trampes per vulnerar la llei", ha constatat Casat, per a qui és necessari que els constitucionalistes s’enforteixin per evitar que es repeteixi la mateixa dinàmica del passat.

tracking