SEGRE

El president del Parlament anuncia a les 11.30 h el candidat a la investidura

Roger Torrent, el nou president del Parlament.

El president del Parlament anuncia a les 11.30 h el candidat a la investiduraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent (ERC), anunciarà aquest dilluns el candidat a ser investit com a president de la Generalitat amb l’únic nom sobre la taula de Carles Puigdemont i amb la incògnita sobre com se substanciarà, ja que el líder de JxCat segueix a Brussel·les.

Torrent compareixerà aquest dilluns a les 11:30 hores al seu despatx d’audiències per anunciar oficialment el candidat que proposa per ser investit president de la Generalitat, després de les converses amb tots els grups parlamentaris. Junts per Catalunya (JxCat) i ERC ja van anunciar el seu acord perquè Torrent es convertís en el nou president del Parlament i, a canvi, donar suport a Puigdemont com a candidat a la investidura.

Puigdemont compta així amb el suport de les formacions independentistes, que sumen majoria a la Cambra catalana si la Mesa accepta el vot delegat dels cinc diputats que estan en Brussel·les, i només falta saber si la CUP permet que l’esmentada investidura sigui en primera volta amb el seu suport explícit, o bé en una segona volta en la qual n’hi hauria prou amb la seua abstenció.

Però el problema rau en si Torrent, malgrat l’informe totalment contrari dels lletrats de la Cambra, opta per permetre una investidura a distància i el vot delegat, el que amb tota probabilitat seria impugnat i podria posar-li en un compromís judicial. A més, la situació podria derivar en una investidura fallida i obrir la possibilitat de noves eleccions en dos mesos.

tracking