SEGRE

SERVEIS PATRIMONI

La Model obre al públic com a espai cívic i social

Ada Colau recorda els exconsellers a l’acte inagural || L’espai estarà obert de dilluns a dissabte a partir d’ara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’antiga presó de la Model de Barcelona està oberta a la ciutadania des d’ahir, quan es va convertir en un nou pati interior del barri de l’Eixample. El consistori de la capital catalana i veïns de la zona van protagonitzar una jornada lúdica per donar la benvinguda a les noves instal·lacions, que estaran obertes de dilluns a dissabte (de 10 a 19 hores) perquè tothom que vulgui pugui passejar pel pati de l’antic centre penitenciari. “Avui és la ciutadania, que ha lluitat any rere any, la que protagonitza el moment més important de la recuperació de la Model”, va afirmar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Volem que mai sigui un espai d’ombra, por i reclusió, sinó un lloc de trobada, diàleg i llibertat”, va continuar Colau, que també va tenir unes paraules per als exconsellers Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la presó des de fa setmanes.

“Segur que voldrien ser avui amb nosaltres, i haurien de poder ser al nostre costat. Són persones de pau, democràtiques, que han defensat les seues idees de forma pacífica i no haurien d’estar en presó preventiva”, va reflexionar l’alcaldessa. Així mateix, va recordar les persones que van estar a la Model per haver lluitat pels drets i llibertats i va assegurar que l’ajuntament continuarà lluitant per la memòria dels antifranquistes. “No oblidarem mai i lluitarem contra la impunitat perquè mentre hi hagi impunitat no hi haurà autèntica democràcia”, va sentenciar Colau.

L’alcaldessa va recordar les persones que van estar a la presó per haver lluitat pels seus drets

Els divendres i dissabtes hi haurà portes obertes per visitar de forma lliure les instal·lacions del recinte, per a la qual cosa no serà necessari inscriure’s encara que es regularà l’afluència amb entrada sincopada per grups. Coincidint amb la inauguració, es va exposar la mostra fotogràfica La Model per dins, del fotògraf Josep Maria Llobet.

tracking