SEGRE

Puigdemont augura un prompte govern a Catalunya: "És hora de negociar"

Puigdemont arriba aquest dilluns

Puigdemont augura un prompte govern a Catalunya: "És hora de negociar"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat de Catalunya cessat Carles Puigdemont va afirmar aquest dilluns que "malgrat les amenaces de Madrid" les forces independentistes formaran aviat un nou govern i va estimar que "és hora de negociar", "acabar la repressió i buscar una solució política" al conflicte.

"Madrid necessita reconèixer que les forces independentistes van guanyar les eleccions que va convocar Rajoy i el govern il·legítim de Madrid sobre Catalunya ha d’acabar", va manifestar Puigdemont, fugit de la Justícia espanyola i acusat dels delictes de rebel·lió, secessió i malversació per liderar el procés que va acabar amb la declaració unilateral d’independència el passat 27 d’octubre.

En un discurs en anglès a la Universitat de Copenhaguen, a la seua primera sortida de Bèlgica des que va sortir d’Espanya, Puigdemont va posar de relleu el resultat dels comicis autonòmics del 21 de desembre i va advertir que dir als catalans que no poden elegir el seu govern significa "que no hi ha democràcia a Catalunya, que votar en unes eleccions és inútil." "El que està en joc és la idea de democràcia a tot Europa, no només al meu país", va subratllar davant d’una sala atapeïda.

Puigdemont va opinar que el 21 de desembre el poble de Catalunya va enviar un missatge al món - "no ens rendirem davant del totalitarisme" - i va confiar que un dia no molt llunyà prevalgui la voluntat del poble català i sigui capaç de comptar amb un estat com el danès. L’expresident català va assegurar que la gran majoria dels catalans són "encara proeuropeus", però va advertir que no poden tancar els ulls davant dels "errors" de la UE, les institucions de la qual va acusar d’utilitzar diferents estàndards segons els països.

Puigdemont va acusar el president del Govern espanyol de "violar els drets fonamentals" dels catalans i es va preguntar si la "cobertura" que li han donat les institucions comunitàries té a veure que els seus dirigents siguin de la mateixa família política.

VÍDEO. El discurs de Puigdemont a la Universitat de Copenhaguen

tracking