SEGRE

Torrent proposa Puigdemont com a candidat a president de la Generalitat

Demana per carta a Rajoy una reunió per "dialogar" sobre el Parlament

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent (ERC), ha proposat avui al líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, com a candidat a president de la Generalitat en el debat d’investidura previst per a finals de mes.

Després de la ronda de contactes amb els grups realitzada la setmana passada, Torrent ha assenyalat que Puigdemont és l’únic aspirant proposat i el que compta amb "més suports" i ha afirmat que, sent "conscient de la situació personal i judicial" del candidat, farà "tot el que estigui a les meues mans" per protegir els drets de "participació política" de tots els diputats de la Cambra.

La majoria sobiranista de JxCat i ERC va mostrar el seu suport a Puigdemont i la CUP va reconèixer la seua "legitimitat" per ser "el primer candidat a la investidura", mentre que la resta de grups van expressar el seu rebuig.

Demana per carta a Rajoy una reunió per "dialogar" sobre el Parlament Roger Torrent també ha anunciat avui que ha enviat una carta al president del Govern, Mariano Rajoy, en la qual li demana d'asseure's amb ell "per dialogar sobre la situació anòmala que viu el Parlament" per tenir diputats a la presó o a Bèlgica.

El president del Parlament, Roger Torrent.

Torrent proposa Puigdemont com a candidat a president de la GeneralitatEFE

tracking