SEGRE

ATEMPTAT ORIENT MITJÀ

Una vintena de morts en un atac a un hotel de luxe de Kabul

Un comando talibà va assaltar dissabte a la nit l’hotel i s’hi va atrinxerar hores || Entre les víctimes mortals hi ha diversos estrangers i es van rescatar 151 persones

Alguns hostes van fugir dels atacs a través dels balcons.

Alguns hostes van fugir dels atacs a través dels balcons.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant d’una vintena de persones, catorze d’elles estrangeres, van morir dissabte a la nit en l’assalt que va portar a terme un comando talibà a l’Hotel Intercontinental de Kabul, que va ser alliberat ahir per les forces de seguretat afganeses després de més de dotze hores de combats. El portaveu del ministeri afganès de l’Interior Nasrat Rahimi, va confirmar que entre les víctimes mortals hi ha nou ucraïnesos, un grec, un kirguís i tres estrangers encara no identificats i va indicar que onze dels morts són empleats de l’aerolínia afganesa Kam Air.

No obstant, una font de l’aerolínia va indicar que la companyia ha confirmat per ara deu empleats estrangers morts, vuit d’ells ucraïnesos i dos veneçolans. El portaveu d’Interior va indicar que a més sis civils afganesos i deu membres de les forces de seguretat van resultar ferits. Les forces de seguretat van rescatar 151 empleats i hostes, quaranta dels quals estrangers. Entre les víctimes mortals hi ha el cap del Directori de Telecomunicacions de la província afganesa de Farah, que es trobava a l’hotel amb els seus homòlegs d’altres províncies per participar en una conferència sobre tecnologies de la informació, organitzada pel Govern de Kabul.

Les forces de seguretat afganeses van alliberar l’hotel després de més de dotze hores de combats

També es troba entre les víctimes mortals el cònsol general afganès a Karachi (sud del Pakistan), Waheed Poyan. Els talibans van reivindicar l’autoria de l’atac a través d’un comunicat del seu portaveu Zabihullah Mujahid, que va precisar que els seus combatents van identificar “acuradament” les víctimes i van matar ciutadans dels països “invasors” i membres del govern afganès.

L’atac va començar quan un suïcida es va immolar a l’entrada de l’hotel, molt concorregut per estrangers d’agències internacionals, per deixar el pas lliure als seus cinc companys, que hi van penetrar carregats d’armes, explosius i armilles a punt per ser detonats.

L’exèrcit turc continua la seua ofensiva en territori kurdLes Forces Armades turques van llançar ahir una àmplia operació terrestre al cantó kurd d’Afrin, a l’extrem nord-occidental de Síria, contra el qual ahir van iniciar una campanya militar denominada branca d’olivera. Els primers carros de combat van creuar la frontera siriana a primera hora de diumenge a Afrin, va afirmar el primer ministre turc, Binali Yildirim. Les tropes turques van acompanyades de milicians sirians que s’identifiquen com a Exèrcit Lliure de Síria (ELS) i que es van traslladar a aquest front des d’altres zones del país. Ahir, avions de combat turcs van tornar a bombardejar les posicions de les Unitats de Protecció del Poble (YPG), la milícia kurdosíria que domina gran part de Síria nord-oriental. Ankara considera aquesta milícia un grup terrorista pels seus vincles amb el Partit de Treballadors del Kurdistan (PKK), la guerrilla kurda de Turquia.

tracking