SEGRE

La Mesa del Parlament aparca la decisió sobre la delegació de vot dels diputats a Brussel·les

Roger Torrent es reunirà dijous amb els portaveus dels grups per estudiar com realitzar la investidura

La reunió de la Mesa del Parlament d'aquest dimarts.

La Mesa del Parlament aparca la decisió sobre la delegació de vot dels diputats a Brussel·lesParlament de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa del Parlament ha decidit aquest dimarts aparcar, deixant "a sobre de la taula", les sol·licituds de delegació de vot presentades pels diputats de JxCat i d’ERC que són a Brussel·les, i dijous el president de la cambra es reunirà amb els portaveus dels grups per estudiar com realitzar la investidura.

Segons han indicat fonts de la Mesa en finalitzar la reunió mantinguda aquest matí, Puigdemont ha retirat la seua sol·licitud de delegació de vot, per la qual cosa ja no ha estat considerada, mentre que la resta de diputats que romanen a Brussel·les mantenen les seues sol·licituds.

Aquestes sol·licituds, tanmateix, no han estat debatudes en la reunió de la Mesa d’avui i la majoria independentista ha optat per deixar-les aparcades "a sobre de la taula" i estudiar-les en un altre moment. No han estat demanats més informes als lletrats del Parlament sobre la possibilitat d’una investidura telemàtica o delegada, però dijous el president del Parlament, Roger Torrent, mantindrà una reunió amb representants dels grups.

Aquesta reunió tindrà un caràcter informal, ja que els grups parlamentaris encara no estan constituïts i no hi ha encara portaveus, però tindrà per objectiu debatre la data i el procediment que pot ser utilitzat per realitzar el debat d’investidura.

Sobre la delegació de vot, fonts parlamentàries han recordat que Puigdemont o qualsevol altre diputat té la possibilitat de tornar a demanar la delegació de vot fins 5 minuts abans de l’inici del ple, si bé és la Mesa la que hauria de pronunciar-se sobre si l’accepta o la rebutja en funció del que indica el Reglament del Parlament.

La reunió ordinària de la Mesa mantinguda aquest dimarts ha durat menys d’una hora i en ella han estat tractats qüestions "de tràmit", a més d’ajornar la decisió sobre les delegacions de vot.

tracking