SEGRE

PARTITS GOVERN

Merkel i Schulz negocien ja la gran coalició alemanya

El líder del Partit Socialdemòcrata (SPD), Martin Schulz.

El líder del Partit Socialdemòcrata (SPD), Martin Schulz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president del Partit Socialdemòcrata (SPD), Martin Schulz, van encapçalar ahir les delegacions dels seus respectius partits en la primera reunió de les negociacions formals per reeditar la gran coalició de govern, que s’espera que siguin intenses i difícils.

El president alemany, Frank Walter Steinmeier, va assegurar durant un acte a Hamburg que “tots sentim que els alemanys esperen que ara, després de més de quatre mesos de les eleccions generals, es formi de nou un govern”. Tanmateix, hi ha factors que poden alentir la consecució d’un acord definitiu, ja que l’SPD ja va advertir que necessita temps per definir el seu equip negociador i que primer s’hauran de definir els passos a seguir.

El president alemany confia que els conservadors i socialdemòcrates arribin a un acord, malgrat que reconeix que depèn dels partits decidir si hi ha punts comuns suficients en els programes. No obstant, l’última paraula de les negociacions, que podrien allargar-se fins al febrer, la tindran els més de 440.000 afiliats del partit que votaran sobre l’acord formal de coalició.

tracking