SEGRE

Puigdemont demana poder tornar "sense riscos" al Parlament

Avança que es reunirà amb Roger Torrent, que viatja demà a Brussel·les

Carles Puigdemont a Copenhague.

Puigdemont afirma que està treballant per tornar al ParlamentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, va afirmar aquest dimarts que està treballant per acudir al Parlament de Catalunya i va considerar que poder tornar "sense cap risc" seria "el primer pas per a la restauració democràtica que es necessita". "Aquest és el meu camí en els propers dies", va assenyalar en declaracions al Parlament de Dinamarca, on va avançar que es reunirà aviat amb el president del Parlament, Roger Torrent.

Puigdemont -que va parlar en anglès, castellà i català- va qualificar de "sorprenent" i "delirant" l’argumentació del jutge Pablo Llarena, que ahir va decidir no reactivar l’euroordre de detenció amb motiu del seu viatge a aquest país nòrdic.

L’expresident català es va mostrar "sorprès" per la "debilitat" de la posició del jutge, que segons el seu parer argumenta "que algú per evitar ser detingut vulgui ser detingut".

Preguntat per quan tornaria a Espanya, va assegurar que li agradaria fer-ho "ara mateix", sempre que "es respectessin els resultats de les eleccions" i que no hi hagi "ni pors ni amenaces". El ministre de l’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, ha subratllat avui que les forces de seguretat estan treballant intensament per evitar que Puigdemont acudeixi al Parlament per ser investit, pel que hi ha previst un dispositiu per impedir fins i tot que accedeixi ocult en un maleter. "Que ningú no especuli més del compte, no fa falta reforçar més les fronteres", va dir en català l’expresident en al·lusió a Zoido.

Puigdemont, que va arribar aquest dilluns a Copenhaguen per participar en un col·loqui sobre la situació de Catalunya a la universitat, va fer aquestes declaracions després de mantenir una reunió amb diputats opositors danesos a la seu del Parlament. La seua intervenció davant dels mitjans va estar centrada en la seua petició de poder tornar a Catalunya sense ser detingut. "Quin millor signe per a la restauració de la democràcia que jo pogués tornar sense cap risc fer front al debat que volen els ciutadans i la majoria de grups parlamentaris", va manifestar. Segons el seu parer, "seria no només una bona notícia per a Catalunya sinó també per a Espanya, per a la democràcia espanyola". 

tracking