SEGRE

Rajoy adverteix Puigdemont i el Parlament que "no hi ha alternativa a la llei"

El president del Govern, Mariano Rajoy, durant la seua visita a Lleó.

Rajoy adverteix Puigdemont i el Parlament que "no hi ha alternativa a la llei"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap del Govern, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dimarts Carles Puigdemont i el Parlament que, davant de les decisions que s’han d’adoptar per a la investidura del pròxim president de la Generalitat, "no hi ha alternativa a la llei". Rajoy ha llançat aquest advertiment des del "bressol del parlamentarisme", Lleó i, en concret, des del claustre de Sant Isidori, en el qual es van reunir les Corts convocades pel rei Alfons IX en 1188.

El cap de l’Executiu ha volgut reconciliar-se amb els lleonesos després que digués en la seua última visita a Londres per reunir-se amb la primera ministra britànica, Theresa May, que el Regne Unit va ser el país en el qual va nàixer el parlamentarisme. Avui, en una visita en la qual ha estat acompanyat pel president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, i l’alcalde de la ciutat, Antonio Silván, ha enaltit els "Decreta", que van nàixer de les Corts de 1188 i que estan reconeguts ja per la Unesco com a testimoni que el parlamentarisme va nàixer a Lleó. Molts dels valors que recollien aquests textos creu que estan en ple vigor, i, entre ells, el respecte a la legalitat. Una apreciació que l’ha fet referir-se de forma explícita a la situació a Catalunya.

Davant del que pot passar en les pròximes dates ha demanat que s’imposi el sentit comú, que es respecti la llei i es compleixi, i que es recuperi la normalitat institucional, econòmica i social. "No hi ha cap alternativa a la llei. I no n’hi ha perquè Espanya és una democràcia", ha ressaltat.

No s’ha referit explícitament en cap moment a la carta que l’ha enviat el president del Parlament, Roger Torrent, per reunir-se amb ell i parlar sobre la situació dels diputats que romanen a la presó o són fora d’Espanya. Però sí ha llançat un missatge concret a l’actitud que ha de tenir la Cambra catalana en subratllar que el Parlament sempre ha d’actuar tenint en compte que "és el temple sagrat de la democràcia" i on s’acorden les lleis que donen vida a l’Estat de dret, a les quals tots obliguen, alliberen i igualen.

Rajoy ha aprofitat unes paraules prèvies d’Herrera en les quals ha defensat la necessitat d’un nou model de finançament autonòmic, per reiterar que farà tot el que estigui a la seua mà per aconseguir-ho, encara que necessita l’acord amb altres partits. També ha assegurat que treballarà perquè Espanya pugui comptar amb uns pressupostos per al 2018.

tracking