SEGRE

SUCCESSOS FAMÍLIA

Una mare deixa al cotxe el seu nadó i se’n va de copes

A Figueres, i en el moment de la seua detenció la dona va donar positiu en alcohol || La jutge arxiva la causa per abandó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 33 anys, de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) va deixar diumenge a la nit el seu nadó de vuit mesos al vehicle i se’n va anar a prendre una copa a un bar a Figueres. Una persona que passava en aquell moment per la plaça del Sol, a Figueres, on es trobava el cotxe aparcat, va veure el nadó i va decidir trucar al 112.

La jutge de guàrdia de Figueres va prendre declaració a la mare, que va ser detinguda pels Mossos per un suposat delicte d’abandó, si bé va decidir arxivar el procediment. En el control d’alcoholèmia que se li va practicar, la mare va marcar 1,18 mg/l d’alcohol. El nadó, que està bé de salut, és amb l’àvia paterna.

Malgrat que el jutjat de guàrdia ha arxivat el cas, la dona no recuperarà de moment la custòdia. Paral·lelament, la jutge ha posat els fets en coneixement del jutjat mixt 7 de Figueres –que porta un procediment de violència sobre la dona on la detinguda és la víctima i a favor de la qual es va acordar guarda i custòdia de la menor suposadament abandonada– i de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Dgaia), “per si considera que ha de prendre alguna mesura”.

En la sentència es recollia el veredicte del jurat, que va considerar provat que el 26 de març del 2016 Manuel R.G. va clavar un ganivet al seu germà “amb la intenció d’acabar amb la seua vida, o almenys sent conscient que amb la seua acció podia causar-li la mort”. En aquell moment, acusat i víctima convivien a la mateixa casa, per la qual cosa l’Audiència va afirmar que hi havia un agreujant de parentiu i un altre d’abús de superioritat a l’haver utilitzat el ganivet.

El TSJC confirma els 11 anys de presó per matar el seu germà? El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la condemna imposada per l’Audiència de Girona d’11 anys de presó a un veí de Figueres per haver matat el seu germà el 2016 clavant-li un ganivet de 4,5 centímetres al coll quan estava enfilat a una finestra.

tracking