SEGRE

La Guàrdia Civil entra a l'ANC i Òmnium a la recerca de correus amb el Govern

Jordi Sánchez

La Guàrdia Civil registra les seus de l'ANC, Òmnium i el Centre de TelecomunicacionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha entrat aquest dimecres a les seus d’Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), on registra el despatx del seu exlíder Jordi Sánchez, que porta cent dies a la presó, a la recerca de correus que hauria intercanviat amb el Govern sobre el procés unilateral a la independència. Segons han informat a Efe fonts de la investigació, la Guàrdia Civil ha irromput a les seus de la ANC i Òmnium Cultural, així com al Centre de Telecomunicacions de la Generalitat (CTTI) -on se centralitza el sistema informàtic de l’administració catalana- per ordre del magistrat del Tribunal Supremo Pablo Llarena, en el marc d’una peça secreta que va obrir en la seua investigació sobre el procés unilateral per a la independència.

El jutge Llarena manté a presó des de fa cent dies a l’exlíder de la ANC Jordi Sánchez -que el 21-D es va presentar en el segon lloc a la llista de JxCAT liderada per Carles Puigdemont- i al president de Òmnium Cultural Jordi Cuixart, acusats de rebel·lió i sedició.

A la seu de l’ANC, a la ciutat de Barcelona, dos agents de paisà de la Guàrdia Civil estan registrant per ordre de Llarena el despatx de Jordi Sánchez, segons han confirmat fonts d’aquesta entitat sobiranista, que, a través d’un missatge difós per les xarxes socials, ha demanat als seus seguidors que es mantinguin "serens i calmats" perquè no tenen "res que amagar" i són "gent de pau".

Dies abans de l’1-O, en concret el 22 de setembre, un grup de treballadors i voluntaris de l’ANC van evacuar tot el material destinat a la campanya per al referèndum independentista que guardaven a la seua seu, després de rebre "rumors" que la Guàrdia Civil anava a procedir a un registre que finalment no es va arribar a practicar.

La Guàrdia Civil sí que s’ha personat avui a la seu d’aquesta entitat independentista, on han esperat l’arribada de Jordi Pina, l’advocat de Jordi Sánchez, per procedir al registre del seu despatx i abocar els seus correus electrònics. Paral·lelament, sis agents de paisà de la Guàrdia Civil han irromput a la seu d’Òmnium Cultural, també la Ciutat Comtal, amb un requeriment d’informació, i han estat atesos pel vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, i l’advocada de Cuixart, Marina Roig. Els agents de la Guàrdia Civil també s’han dirigit al CTTI, que ja van registrar el passat 20 d’octubre per ordre d’un jutge de Lleida que investiga la suposada inacció dels Mossos d’Esquadra sobre el referèndum de l’1-O.

En concret, diversos agents de paisà han entrat per ordre judicial en el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat, que centralitza la gestió del sistema informàtic de l’administració catalana, inclosos els comptes de correu oficials i comunicacions.

Llarena va acordar la setmana passada obrir una peça secreta, dins de la investigació que té oberta per un delicte de rebel·lió contra els membres del Govern cessat, de la Mesa del Parlament i els líders de les entitats sobiranistes, per promoure i organitzar un procés unilateral cap a la independència.

Segons apunten algunes parts personades en la causa, la diligència ordenada avui per Llarena podria tenir per objectiu investigar el finançament de les entitats independentistes, concretament si aquestes han rebut diners públics de la Generalitat que podrien haver utilitzat per finançar el referèndum de l’1-O.

VOX, que exerceix l’acusació popular en la causa del Suprem, ja va denunciar davant del Servei de Banca i Capitals del Banc d’Espanya sospites sobre possibles irregularitats en l’origen i la destinació dels fons rebuts per ambdues organitzacions per al seu finançament.

tracking