SEGRE

Torrent comunicarà a Puigdemont que la investidura serà dimarts

El ple tindrà lloc en una sola sessió i un dia abans que finalitzi el termini legal per celebrar-lo

Roger Torrent durant el seu discurs com a nou president del Parlament

Roger Torrent durant el seu discurs com a nou president del ParlamentParlament de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, comunicarà aquest dimecres al líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, la seua intenció de convocar el ple d’investidura per a dimarts vinent, 30 de gener, han confirmat fonts sobiranistes.

Segons els seus plans, el debat d’investidura tindrà lloc en una sola sessió i un dia abans que finalitzi el termini legal per celebrar-la, ja que el reglament del Parlament estableix que s’ha de produir dins dels deu dies hàbils posteriors a la sessió constitutiva, segons han confirmat a Efe fonts parlamentàries.

Precisament avui Torrent ha viatjat a Brussel·les per reunir-se amb Puigdemont, a qui ha proposat com a candidat a ser investit president de la Generalitat.

En la seua trobada, Torrent li comunicarà que vol convocar la sessió d’investidura per a dimarts vinent i celebrar-la en una sola sessió. Queda encara per definir, tanmateix, el format d’aquesta investidura ja que Puigdemont no ha descartat públicament la seua tornada a Catalunya per participar presencialment en el debat.

En qualsevol cas, JxCat i ERC continuen explorant fórmules per fer possible una investidura a distància de Puigdemont, malgrat que els lletrats del Parlament ja han explicitat les seues reticències a aquesta possibilitat, ja que, segons el seu parer, no encaixaria amb el reglament de la Cambra catalana.

tracking