SEGRE

Torrent diu que fa falta un Govern possible i eficaç ràpidament

Torrent i Puigdemont avui a Brussel·les.

Torrent i Puigdemont es reuneixen a la seu d'Aliança Lliure EuropeaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha dit avui que li ha traslladat a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont que "el que convé al país" i "pel que treballarà" és que hi hagi "el més ràpidament un Govern possible i eficaç". Torrent es va reunir amb Puigdemont i la resta d’exconsellers que es troben a Brussel·les a la seu de l'Aliança Lliure Europea (ALE), que inclou entre altres partits a ERC, després que el Govern espanyol ordenés el tancament de l’oficina de la Generalitat a la capital belga, on inicialment anava a celebrar-se l’esmentada reunió.

"Es necessita un Govern (de la Generalitat) que pugui treballar des del minut u", va dir el president del Parlament català, d’ERC, qui va afegir que "han de recuperar-se les institucions de les mans del 155".

El president del Parlament català va dir que els serveis jurídics de la cambra ja estan estudiant quines accions legals es poden emprendre en contra del fet que no s’hagi pogut reunir a l’oficina de la Generalitat a Brussel·les, situació que ha qualificat de "gaire greu". "Davant de la voluntat de dialogar amb el Govern de Mariano Rajoy, no només rebem un no per resposta, sinó que no ens permet reunir-nos", va lamentar Torrent, qui va dir que amb aquesta prohibició "es vulneren els drets fonamentals de Puigdemont i els consellers no només des de l’òptica del marc legal espanyol, sinó també des del marc legal belga". Torrent també va voler deixar clar que la seua trobada amb els exconsellers a Bèlgica es produeix "dins de la normalitat democràtica" si bé el fet que hagi de produir-se a Brussel·les "és el que no és normal".

tracking