SEGRE

SUCCESSOS

Detinguts 5 menors per enviar un vídeo de contingut sexual per whatsapp

Ha succeït a Logronyo

Detinguts 5 menors per enviar un vídeo de contingut sexual per whatsapp

Detinguts 5 menors per enviar un vídeo de contingut sexual per whatsappEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Prefectura Superior de Policia de La Rioja ha detingut cinc menors a Logronyo per distribuir, a través de l’aplicació whatsapp, un vídeo d’alt contingut sexual, amb imatges dels abusos comesos per un adult sobre una persona jove, sense que aquests dos últims tinguin una relació amb La Rioja.

Aquesta operació, denominada "Rebaño", es va posar en marxa el desembre últim, després que el director d’un centre educatiu, alertat pel pare d’un dels alumnes, denunciés els fets a la Policia Nacional.

La Prefectura, en una nota, ha assenyalat avui que el vídeo havia estat descarregat d’un portal d’internet i compartit per diversos companys d’un grup de whatsapp.

Una vegada identificats els responsables de la distribució de l’audiovisual, es va procedir a la seua detenció i van passar a disposició del Jutjat de Menors, juntament amb les diligències policials elaborades.

Aquesta actuació s’inclou entre les realitzades per la Prefectura Superior de Policia de La Rioja, en col·laboració amb els diferents centres educatius de Logronyo, amb el desenvolupament del Pla Director per a la Millora de la Convivència i Seguretat Escolar.

El pla preveu xarrades impartides sobre la prevenció i sensibilització de conductes que afecten directament a les relacions en l’entorn escolar, com són l’agressivitat, l’assetjament, el ciberengany pederasta, el consum de drogues i, com en aquest cas, el mal ús d’internet i les noves tecnologies.

La Prefectura ha indicat que, com en la resta de les noves tecnologies, els joves i els adolescents tenen una gran facilitat per a l’ús d'smartphones i "el problema està que no donen importància als riscos que enclou per a la seua seguretat el seu ús incontrolat".

La Policia Nacional aconsella als pares cuidar aspectes com l’orientació, suport i supervisió per a un millor ús d’aquests aparells i les noves tecnologies per part dels menors, alertant dels riscos i aconsellant com afrontar-los i evitar-los, amb les premisses del sentit comú i la prudència, per evitar ser autors o víctimes d’aquests delictes.

tracking