SEGRE

Hernando diu que la confessió de Costa és una "desgràcia" per al PP i demana perdó

Diu que no era un pràctica comú entre els populars

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando

Hernando diu que la confessió de Costa és una "desgràcia" per al PP i demana perdóEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha admès aquest dijous que la declaració de l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa suposa una "vergonya" i una "desgràcia" per al seu partit, ha demanat perdó als votants i ha garantit que no era un pràctica comú entre els populars. Hernando ha reconegut en una entrevista en Tele 5 que està "perplex" davant de la "nova versió" donada per Costa en el judici de la trama Gürtel, segons la qual el PP valencià es finançava amb diner negre.

El diputat popular ha assenyalat que Costa està sotmés a molta pressió pel seu futur penal i que és possible que hi hagi persones dins del PP que hagin comès actes il·legals, però ha volgut separar aquests casos "excepcionals" del normal funcionament del partit.

Segons ha assegurat, "tothom en general ha complert les regles", per la qual cosa ha arremès contra els qui pretenen fer un judici general contra el PP, un partit de gent "honrada" i "honesta" que fins i tot ha donat la seua vida per ell, com Gregorio Ordóñez, assassinat per ETA fa 23 anys. "No m’escudo en ningú. Només dic el que és el meu partit (...) i el meu partit no és el senyor Costa", ha subratllat Hernando, per a qui tant Costa com els empresaris involucrats en la trama Gürtel actuaven exclusivament en el seu propi benefici.

L’important, ha destacat, és que tots ells estan responent davant de la justícia, que "posarà a cadascú al seu lloc", perquè "aquí qui la fa fer, la paga", gràcies també, ha dit, a l’enduriment de la legislació impulsat pel PP.

De la declaració de Costa, Hernando es queda amb un aspecte positiu i és que va assegurar que Gènova li va advertir que certes pràctiques estaven prohibides.

Preguntat per si l’expresident valencià Francisco Camps hauria d’abandonar el Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat, ha dit que no li correspon a ell decidir-ho però que ha criticat que se'l condemni abans de temps, i ha recalcat que continua cobrant un sou públic partint d’una legislació que li ho permet.

tracking