SEGRE

El TC estudia aquest dissabte a les 13 h el recurs del Govern contra la investidura de Puigdemont

Previsiblement, suspendrà la designació de l’expresident com a candidat

L'edifici del Tribunal Constitucional

El TC estudia aquest dissabte a les 13 h el recurs del Govern contra la investidura de PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Tribunal Constitucional (TC) es reunirà demà dissabte de forma extraordinària per estudiar el recurs presentat pel Govern i, previsiblement, suspendre la designació de Carles Puigdemont com a candidat a president de la Generalitat, han informat fonts del tribunal. El president del Constitucional, Juan José González Rivas, ha convocat el ple a les 13:00 hores de demà.

El Tribunal Constitucional ha de decidir si admet a tràmit aquest recurs, admissió que comportaria la suspensió cautelar automàtica de l’acord del Parlament. En cap cas no es pronunciarà demà sobre el fons de l’assumpte. Sí que s’estudiarà la petició de Puigdemont de personar-se en el procés, segons altres fonts del TC.

Segons han avançat a Efe fonts del Constitucional, el tribunal decidirà admetre-ho a tràmit i suspendrà la designació com a candidat a president, amb una resolució que a més advertirà els membres de la Mesa de la seua obligació d’obeir.

El Govern ha autoritzat avui recórrer davant del Tribunal Constitucional la convocatòria d’un ple del Parlament per votar la investidura de Carles Puigdemont, fugit a Bèlgica, com a president de la Generalitat. Ho ha fet malgrat que el Consell d’Estat no avala que es recorri en aquest moment, de manera preventiva.

Fonts de l’alt tribunal han explicat a Efe que hi ha magistrats que comparteixen l’esmentat criteri contrari al caràcter preventiu de la suspensió i que serà molt difícil que el TC prengui una decisió per unanimitat.

tracking