SEGRE

PANORAMA

Torrent convoca el ple d’investidura de Puigdemont el dia 30 a la tarda

La Mesa del Parlament en què es va acordar el ple del dia 30.

La Mesa del Parlament en què es va acordar el ple del dia 30.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, va anunciar ahir als grups que la sessió d’investidura començarà dimarts vinent a les 3 de la tarda. Igualment, va firmar el decret de convocatòria, en el qual l’únic punt del dia és el “debat del programa i votació d’investidura del diputat Carles Puigdemont”.

Així, Torrent va optar per la data preferida per Esquerra Republicana. En canvi, Junts per Catalunya havia defensat que es convoqués per al dimecres 31, el dia límit segons la llei. Per la seua part, la resta de formacions polítiques de l’hemicicle no tenien cap preferència en aquest sentit.

Per ser investit en primera votació, el president cessat pel 155 necessitaria el suport de la majoria absoluta dels diputats. En cas contrari, tindria lloc una segona sessió, 48 hores després, on n’hi hauria prou amb la majoria simple.

En un altre ordre de coses, la taula de la Cambra encara no ha abordat la possibilitat que la sessió tingui lloc sense la presència física del candidat a l’hemicicle. A més, tampoc no ha decidit si accepta la petició de delegació del vot dels diputats exiliats a Brussel·les. S’espera que aquest òrgan parlamentari es pronunciï sobre aquestes qüestions el mateix dimarts dia 30.

No obstant, Torrent va avançar ahir, després d’una reunió informal amb tots els grups del Parlament, que la sessió d’investidura transcorrerà amb tota normalitat i d’acord amb el reglament de la Cambra.

tracking