SEGRE

CRISI

Més de 40 ferits després d’una explosió en el centre de Kabul

Un suïcida fa detonar un cotxe bomba

Més de 40 ferits després d'una explosió en el centre de Kabul

Més de 40 ferits després d'una explosió en el centre de KabulEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quaranta morts i 140 ferits és el balanç provisional de l’atemptat comès aquest dissabte front l’antic edifici del Ministeri de l’Interior a la Plaça Sadarat, en el centre de Kabul.

L’explosió es va produir al voltant de les 12.50, hora local (8.20 GMT) en les proximitats de l’antic Ministeri de l’Interior, on encara funcionen algunes dependències d’aquesta cartera, i prop d’una de les oficines del Directori Nacional de Seguretat (NDS), la principal agència d’intel·ligència afganesa.

El portaveu de la Policia de Kabul, Basir Mujahid, va confirmar a Efe que "un suïcida amb un cotxe carregat d’explosius va provar de penetrar en el complex (del Ministeri), però va ser identificat per la Policia a l’entrada i va fer detonar el vehicle".

Els talibans van reivindicar l’atemptat en un missatge a la xarxa social Telegram en el que van afirmar que "un màrtir mitjançant amb cotxe bomba va assolir el primer punt de control" del complex ministerial.

El portaveu del grup Zabihullah Mujahid va assegurar que en el moment de l’explosió hi havia una gran concentració de policies en l’àrea.

A la zona es troba l’hospital públic Jamhuriat i les oficines d’algunes organitzacions no governamentals així alguns com mercats locals, als quals sempre es presenta una gran quantitat de públic.

L’atemptat es produeix al mig d’una espiral ascendent d’atacs terroristes contra objectius civils per part de talibans i de l’Estat Islàmic (EI) en els últims dies.

El passat cap de setmana més d’una vintena de persones van morir a l’Hotel Intercontinental de Kabul durant un assalt perpetrat per sis atacants que van mantenir un enfrontament amb les tropes de seguretat durant dotze hores.

Dimecres un atac de l’EI contra la seu de Save the Children a Jalalabad (aquest) va acabar amb la mort de quatre empleats de l’organització no governamental, un transeünt i un membre de les forces de seguretat, així com dels cinc terroristes.

Encara que en els primers nou mesos de l’any passat el còmput de víctimes civils pel conflicte va descendir en un 6 %, la primera vegada que es produïa un retrocés des de 2012, les xifres van ser de 2.640 morts i 5.379 ferits, encara "nivells alts", segons l’ONU.

tracking