SEGRE

SEGURETAT

Torrent trasllada el seu malestar a Zoido per la vigilància en l’entorn del Parlament

Mostra el seu "malestar" per no haver rebut "cap informació" que advertís del "desplegament inèdit" d’agents de la Policia Nacional

Torrent trasllada el seu malestar a Zoido per la vigilància en l'entorn del Parlament

Torrent trasllada el seu malestar a Zoido per la vigilància en l'entorn del ParlamentEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha traslladat per carta el seu malestar al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, per no haver-lo informat de l’operatiu policial de vigilància desplegat en els últims dies en l’entorn del Parlament català, situat al Parc de la Ciutadella.

A la carta, amb data divendres, Torrent mostra el seu "malestar" per no haver rebut "cap informació" que advertís del "desplegament inèdit" d’agents de la Policia Nacional al parc de la Ciutadella ni de les tasques policials dutes a terme a la xarxa de clavegueram del parc.

"L’absència d’una comunicació formal de les esmentades activitats constitueix un gest de deslleialtat institucional per part del seu ministeri, i ha provocat una alarma innecessària en el personal al servei de la cambra, en els treballadors dels equipaments públics situats al parc i en el conjunt de la ciutadania, en el supòsit que no existeixi cap amenaça amb caràcter extraordinari per a la seguretat a la zona," diu la missiva.

Per això, Torrent sol·licita al ministre que "els òrgans de govern del Parlament siguin informats de forma urgent de les causes i els objectius que justifiquen aquest operatiu policial".

Així mateix, el màxim responsable del Parlament català li demana a Zoido que garanteixi per conductes oficials que aquest operatiu "no pertorbarà el normal funcionament" de la institució.

A la carta, Torrent assegura que hi ha presència "permanent" de Policia Nacional en els entorns del Parlament des del dilluns 22 de gener, i li recorda al ministre que el parc de la Ciutadella és un espai que sol concentrar a nens i joves, ja que hi ha un institut i un col·legi i acull també el zoològic de Barcelona.

Torrent ha convocat la sessió d’investidura per al proper 30 de gener a la tarda, un ple sobre el qual es plantegen nombroses incògnites ja que el Govern ha recorregut davant del Tribunal Constitucional la proposta de Carles Puigdemont com a candidat a president.

tracking