SEGRE

ESNOTICIA

Torrent es queixa a Zoido de l’inusual operatiu policial davant el Parlament

Els agents han revisat fins i tot les clavegueres de la zona || El ministre de l’Interior assegura que respondrà al president de la cambra del desplegament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha traslladat per carta el seu malestar al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, per no haver-lo informat de l’operatiu policial de vigilància desplegat en els últims dies a l’entorn de la cambra catalana, situat al parc de la Ciutadella.

A la carta, amb data de divendres, Torrent mostra el seu “malestar” per no haver rebut “cap informació” que advertís del “desplegament inèdit” d’agents de la Policia Nacional al parc de la Ciutadella ni de les tasques policials dutes a terme a la xarxa de clavegueram del parc.

“L’absència d’una comunicació formal de les esmentades activitats constitueix un gest de deslleialtat institucional per part del seu ministeri, i ha provocat una alarma innecessària en el personal al servei de la cambra, en els treballadors dels equipaments públics situats al parc i en el conjunt de la ciutadania, en el supòsit que no existeixi cap amenaça amb caràcter extraordinari per a la seguretat a la zona”, diu la missiva.

Per això, Torrent sol·licita al ministre que “els òrgans de govern del Parlament siguin informats de forma urgent de les causes i els objectius que justifiquen aquest operatiu policial”. Així mateix, demana a Zoido que garanteixi per conductes oficials que aquest operatiu “no pertorbarà el normal funcionament” de la institució.

A la carta, Torrent assegura que hi ha presència “permanent” de Policia Nacional en els entorns del Parlament des del dilluns 22 de gener i recorda al ministre que el parc de la Ciutadella és un espai que sol concentrar nens i joves.

Torrent ha convocat la sessió d’investidura de Carles Puigdemont per aquest dimarts. Des de fa diversos dies, Interior ha reforçat la vigilància a les fronteres per si Puigdemont decideix tornar a Catalunya per a la investidura.

Per la seua part, el ministre de l’Interior va reconèixer haver vist a través de les xarxes socials les queixes de Torrent i va assenyalar que quan rebi la carta que assegura haver-li enviat i estigui en el seu poder contestarà “immediatament” al president del Parlament.

tracking