SEGRE

El Suprem prohibeix a Junqueras i Sánchez acudir al Parlament

El tribunal demana explicacions a la Generalitat per la seua falta de cooperació

El centre de comunicacions de la Generalitat

El Suprem prohibeix a Junqueras i Sánchez acudir al ParlamentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del Supremo Pablo Llarena ha confirmat la seua decisió de denegar a Oriol Junqueras i Jordi Sánchez el permís per acudir al Parlament, i la de permetre’ls delegar el seu vot, en resposta a un recurs dels afectats. D’aquesta manera, ni Junqueras ni Sánchez no podran assistir demà a la sessió d’investidura del candidat a president de la Generalitat que està prevista en el Parlament. En una interlocutòria notificada avui, el magistrat que instrueix la causa seguida a l’alt tribunal pel "procés" cap a la Declaració Unilateral d’Independència ha ratificat la decisió citada, la negativa a donar-los permís als dos diputats autonòmics perquè puguin acudir al Parlament.

Joaquín Forn, que també estava afectat per les mesures adoptades i recorregudes, ha renunciat a la seua acta de diputat, per la qual cosa queda ara fora de la interlocutòria.

En el seu escrit d’avui, el magistrat reitera els arguments, basats en el risc de reiteració delictiva, que ja va utilitzar per justificar la seua mesura. Així, assenyala que "la persistència i reiteració delictiva que tracta de conjurar la mesura cautelar de presó provisional" es veuria afectada si es permetés sortir a Junqueras i Sánchez. Aquests permisos "resulten irreconciliables" amb l’actuació social i política de l’imputats, diu Llarena. Després de la seua notificació d’avui, la negativa de Llarena podrà ser recorreguda davant d’una instància superior (la Sala Penal del Suprem).

El tribunal demana explicacions a la Generalitat per la seua falta de cooperació

El jutge del Supremo Pablo Llarena ha demanat explicacions al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat per la seua falta de cooperació amb la Guàrdia Civil i li ha exigit que posi a la seua disposició tots els missatges d’exmembres del Govern que els ha demanat.

El magistrat, que investiga el cas obert al Suprem pel procés independentista, ha requerit avui al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya que posi a disposició de l’instructor de forma immediata tots els missatges que els va reclamar la Guàrdia Civil.

La policia judicial va demanar correus electrònics enviats des del 2016 pels expresidents Carles Puigdemont i Artur Mas i per l’exvicepresident Oriol Junqueras, a més de la resta del Govern i dels anteriors membres de la Mesa del Parlament, entre d’altres.

Però aquesta policia judicial, és a dir, la Guàrdia Civil, ha informat el magistrat que la cooperació de l’esmentat centre no ha estat completa. Per això, en la seua providència d’avui, el jutge ha demanat explicacions a l’esmentat centre de la Generalitat dels motius que van portar a no donar compliment inicial al requerit.

tracking