SEGRE

POLÍTICA TENSIÓ

La policia russa deté el líder de l’oposició a Putin

Al defensar el boicot a les eleccions presidencials del 18 de març || Milers de ciutadans es manifesten en diverses ciutats

Opositors russos vigilats de prop per la policia moscovita.

Opositors russos vigilats de prop per la policia moscovita.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia russa va detenir ahir al centre de Moscou el líder opositor rus Aleksei Navalni, que va acudir al carrer Tverskaia per participar a la manifestació pel boicot a les eleccions presidencials del 18 de març vinent convocada per ell mateix. “M’han detingut. Però no té importància. Aneu a Tverskaia. No hi aneu per mi, sinó per vosaltres i el vostre futur”, va escriure Navalni a Twitter. L’opositor va recórrer durant diversos minuts el cèntric carrer moscovita envoltat d’altres manifestants abans de ser detingut. Així mateix, el canal de YouTube Navalni Live retransmetia ahir en directe i en tot moment imatges de les protestes a tot Rússia, malgrat que la policia va tallar al matí una altra de les seues retransmissions que s’emetia des de la seu moscovita del Fons de Lluita contra la Corrupció (FLC), dirigit pel mateix Navalni. Els agents van irrompre a les instal·lacions després de forçar la porta amb una radial, van parar la retransmissió, van detenir cinc partidaris de Navalni i van evacuar tot el centre comercial en el qual es troba la seu de l’FLC amb el pretext d’un avís de bomba a l’edifici.

Malgrat aquests intents de repressió, milers de persones a tot Rússia van sortir als carrers de les seues ciutats per demanar als seus conciutadans el boicot de les eleccions presidencials del 18 de març que ve, al considerar que l’actual president, Vladímir Putin, les manipula.

tracking