SEGRE

Rufián:"'Hi haurà investidura com es pugui i com l'Estat permeti"

El diputat d’ERC al Congrés descarta que s’ajorni el ple previst per aquest dimarts

Gabriel Rufían

Rufián:"'Hi haurà investidura com es pugui i com l'Estat permeti"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha descartat que s’ajorni el ple previst per demà dimarts per investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat i ha assegurat que "hi haurà investidura com es pugui i com l’Estat permeti". En una entrevista

a RNE, Rufián s’ha referit a la polèmica desencadenada arran d’unes declaracions en les que el seu company Joan Tardà va dir que si feia falta se "sacrificaria" Puigdemont, i ha considerat "pervers" que es vulgui traslladar a part de l’independentisme el pes "de deixar caure" el líder de Junts per Catalunya (JxCAT), quan qui impedeix la seua investidura és l’Estat.

"Va dir una cosa molt òbvia, una cosa que des del minut zero han dit líders d’aquest procés com Artur Mas o Oriol Junqueras: que no hi ha ningú imprescindible, que aquest procés ens transcendeix a tots i fins i tot a les sigles. Però també va recordar que el nostre candidat és Carles Puigdemont. Tanmateix, entenc la polèmica perquè és molt vendible", ha apuntat.

Rufián ha afirmat que desconeix quins seran els següents passos de Puigdemont i tampoc si els exconsellers republicans a Brussel·les, Meritxell Serret i Toni Comín, no renuncien al seu escó per garantir la majoria independentista, tal com van fer ahir els de JxCat, Lluís Puig i Clara Ponsatí.

"Respectem enormement tothom qui té aquesta amenaça de la presó a sobre", ha insistit el diputat, que tampoc no ha volgut opinar sobre quina ha de ser l’actuació del president del Parlament, Roger Torrent, i de la resta de la Mesa.

En qualsevol cas, Rufián ha confiat que hi haurà un acord dins dels terminis establerts i s’evitarà una repetició de les eleccions: "cal contemplar totes les opcions, però l’única que preveiem avui és que hi haurà un acord".

tracking