SEGRE

La Mesa del Parlament accepta el vot delegat dels diputats presos

La reunió de la Mesa del Parlament aquest dimarts.

La Mesa del Parlament accepta el vot delegat dels diputats presosParlament de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa del Parlament ha acceptat aquest dimarts el vot delegat, per a la sessió d’investidura, dels dos diputats que es troben a la presó: el president d’ERC, Oriol Junqueras, i el número dos de Junts per Catalunya (JxCat), Jordi Sànchez, segons han explicat fonts parlamentàries. La decisió s’ha pres amb els vots a favor dels quatre membres sobiranistes de la Mesa -els dos representants de JxCat i els dos d’ERC- i del representant del PSC. Per contra, els dos membres de Ciutadans han rebutjat la delegació de vot, mentre que el PPC, que era present en la reunió encara que manca de representant a la Mesa, ha secundat la posició de la formació taronja, segons les fonts consultades.

La Mesa ha decidit sobre la delegació de vot només dels dos diputats presos perquè els dos que es troben a Brussel·les i que encara conserven la seua acta de diputats -el candidat de JxCat a la investidura, Carles Puigdemont, i el diputat d’ERC Antoni Comín- han retirat la seua sol·licitud de delegació de vot per al ple d’investidura.

Ahir van formalitzar la seua renúncia a l’escó els exconsellers i diputats de Junts per Catalunya en Bruselas Clara Ponsatí i Lluís Puig, una decisió a què es va afegir la també exconsellera i diputada d’ERC Meritxell Serret, però no així Comín.

Els tres consellers cessats van deixar pas per blindar d’aquesta forma la majoria independentista a la cambra catalana, ja que els diputats desplaçats a Bèlgica no tenen autorització judicial per poder delegar el seu vot.

tracking