SEGRE

ESNOTICIA

Mariano Rajoy diu que “un escapat no pot ser president de res”

Pablo Casado, al seu torn, amenaça Torrent: “Té dos fills i ja sap el que li espera” || Santamaría no se sent qüestionada per la interlocutòria del Constitucional

Mariano Rajoy, ahir acompanyat de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal.

Mariano Rajoy, ahir acompanyat de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal.PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Mariano Rajoy, va assegurar ahir que un polític que ha intentat “liquidar la sobirania i la unitat nacional” com Carles Puigdemont no pot ser “president de res” i, després de la interlocutòria del Tribunal Constitucional de dissabte, va assegurar que es demostra que dret i política “responen al sentit comú”. “Un senyor escapat de la justícia, que ha pretès unilateralment liquidar la sobirania i unitat nacional, no pot ser president de res”, ha dit Rajoy en declaracions a la Cope. “Estiguin molt tranquils. Per sort, a Espanya el dret, la llei, la Constitució i els tribunals funcionen”, ha insistit, i s’ha compromès a garantir la unitat nacional mentre sigui president del Govern perquè és “la prioritat bàsica” del seu càrrec.

Per la seua part, el vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, Pablo Casado, va advertir el president del Parlament, Roger Torrent, de les conseqüències personals que haurà d’assumir si permet que Carles Puigdemont sigui investit president de la Generalitat sense seguir el procediment marcat pel Tribunal Constitucional a la interlocutòria de dissabte. Va recordar a Torrent que “té dos fills” i que “ja sap el que l’espera” si desobeeix els tribunals. Així mateix, va explicar que la “partida” del líder de JxCat “ja s’ha acabat”. “Podrà ser pres o podrà continuar sent un pròfug, però ja mai serà president de la Generalitat”, va concloure.

Per la seua part, la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, va dir no sentir-se “en absolut” qüestionada després de la decisió del Tribunal Constitucional de no suspendre cautelarment la sessió d’investidura de Puigdemont prevista per avui. Va indicar que la interlocutòria del Constitucional va ser una “bona notícia” per “als espanyols de bé”, ja que impedeix, va assenyalar, que sigui investit si no és físicament a l’hemicicle. A més, va subratllar que “governar és pensar primer en el futur del teu país” i després, en un mateix.

La també ministra de la Presidència i d’Administracions Territorials va expressar que “el camí que ha de seguir Puigdemont” és “el camí del Tribunal Suprem”. Així doncs, va recordar que els magistrats del Constitucional van resoldre “clarament” que el líder de Junts per Catalunya ha de “posar-se a disposició judicial” quan torni a territori espanyol.

tracking