SEGRE

ESNOTICIA

Serret renuncia al seu escó i la relleva l'alcalde de Solsona

La diputada electa per Lleida “sacrifica” els interessos “per recuperar el Govern”

Josep Maria Forné, Meritxell Serret i Jorge Soler.

Josep Maria Forné, Meritxell Serret i Jorge Soler.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera cessada d’Agricultura i cap de llista d’Esquerra per Lleida a les eleccions del passat 21-D, Meritxell Serret, actualment a Bèlgica, va presentar ahir la renúncia a l’escó al Parlament per blindar la majoria independentista a la Cambra. Serret va assegurar que és “conscient que tothom estarà a l’altura sacrificant interessos personals per recuperar el Govern, restaurar la llibertat i la democràcia i implementar la república al servei de la ciutadania”. Així mateix, va assegurar que abandona l’escó i la immunitat parlamentària per un “ideal major”.

El seu lloc al Parlament l’ocuparà l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, que anava de número sis a les llistes d’ERC a Lleida i ja va ser diputat a l’anterior legislatura per JuntsxSí. Rodríguez va assegurar que “sabíem que existia la possibilitat”, amb referència a la renúncia de Serret, “encara que no hi havia res segur”. No obstant, va afirmar que estaven a punt per presentar les credencials en cas que fos necessari i poder rellevar Serret a la Cambra. Rodríguez és el primer edil de la capital del Solsonès des del 2010 i va ser president comarcal d’ERC. A més, és tècnic superior en administració de sistemes informàtics i també és soci d’Òmnium i l’ANC. S’ha de recordar que als comicis del 21-D, ERC va ser la segona força més votada a la demarcació després de Junts per Catalunya, amb el 26,7 per cent dels vots i va obtenir cinc diputats.

D’aquesta manera, Serret s’afegeix als exconsellers d’Ensenyament i Cultura que també van deixar el seu escó, Clara Ponsatí i Lluís Puig (Junts per Catalunya). Tots dos es troben amb Serret a Bèlgica, amb el candidat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller cessat de Salut, Toni Comín. Aquest últim va retirar la petició de vot delegat per al debat d’investidura que tindrà lloc avui.

Enigmàtic missatge de la parella sobre la investidura a les xarxes La parella de Serret i diputat d’ERC per Tarragona, Ferran Civit, va mantenir ahir la incògnita davant de la possible tornada de Puigdemont per al debat d’investidura i va publicar diversos missatges i imatges al seu perfil de Twitter on assegurava que iniciaven “l’operació tornada ben carregats des de Bèlgica”. En una de les fotos, es podia veure un cap moreno, i es podia llegir: “Toca descansar, perquè el viatge serà llarg i el ple del Parlament serà dur.”

tracking