SEGRE

Torrent comunica als grups l'ajornament malgrat les pressions de JxCat i CUP

Roger Torrent durant la seua compareixença aquest dimarts al matí.

Torrent comunica als grups l'ajornament malgrat les pressions de JxCat i CUPEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha comunicat aquest migdia per carta als grups parlamentaris que el ple d’investidura queda "ajornat" fins que "es compleixin les garanties democràtiques", malgrat les pressions de Junts per Catalunya (JxCat) i la CUP per mantenir la convocatòria. A falta de menys d’una hora per a les 15:00 de la tarda, hora inicial prevista per a la celebració de la sessió d’investidura, el ple no havia estat encara formalment ajornat, malgrat l’anunci a primera hora del president de la cambra catalana.

La decisió de Torrent ha generat malestar a les files de JxCat i la CUP, que han reclamat seguir endavant amb la investidura prevista per avui. Però finalment, a les 14.10 hores, Torrent ha enviat una carta a tots els grups anunciant-los que formalitzava l’"ajornament" del ple.

A la carta, a què ha tingut accés Efe, Torrent assenyala que la seua decisió es dóna "atenent la petició d’empara que m’ha dirigit el candidat proposat per ser investit president de la Generalitat, el molt honorable president Carles Puigdemont i Casamajó". "Ja que no es donen les condicions per assegurar una sessió d’investidura efectiva, ni les garanties per a l’exercici ple i lliure dels drets polítics del candidat, he decidit ajornar la celebració del ple", afegeix.

Un ajornament, argumenta el president de la Cambra catalana, "fins que es compleixin aquestes garanties democràtiques i es pugui dur a terme una investidura plenament vàlida", conclou l’escrit de Roger Torrent enviada a tots els diputats del Parlament.

tracking