SEGRE

Dos detinguts durant els incidents entre manifestants i Mossos davant del Parlament

La invasió del parc de la Ciutadella va provocar moments de tensió i enfrontaments, fins i tot amb alguna càrrega per part de la policia

Agents antidisturbis aquest dimarts davant del Parlament.

Dos detinguts durant els incidents entre manifestants i Mossos davant del ParlamentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos van detenir aquest dimarts dos persones durant els enfrontaments entre manifestants i agents al Parc de la Ciutadella de Barcelona, on partidaris de Carles Puigdemont van saltar el cordó policial per protestar davant del Parlament per l’ajornament de la sessió d’investidura.

Els Mossos han confirmat avui la detenció de dos persones en relació amb els aldarulls registrats, en els quals 24 agents van ser atesos per contusions o ferides lleus, ha informat Efe el Sistema de Emergencias Médicas (SEM).

El SEM també va atendre tres manifestants, un per un traumatisme lleu -que va ser donat d’alta in situ-, un altre amb una contusió lleu al genoll -traslladat a l’ambulatori d’urgències de Peracamps- i un altre de menys greu amb una fractura de clavícula, evacuat a l’Hospital del Mar.

Grups d’independentistes van forçar cap a les 16.15 hores d’ahir una de les portes d’accés al Parc de la Ciutadella i van desbordar el cordó policial dels Mossos per plantar-se davant del Parlament, on s’havia de celebrar el ple d’investidura de Puigdemont, que finalment va quedar ajornat per decisió del president de la cambra, Roger Torrent.

La invasió del parc de la Ciutadella va provocar moments de tensió i enfrontaments, fins i tot amb alguna càrrega per part dels Mossos, que van fer ús de les seues porres reglamentàries, mentre que alguns dels concentrats arremetien contra els policies i contra alguns periodistes i van esbroncar els diputats dels grups no independentistes quan abandonaven el Parlament.

Alguns dels manifestants van arribar a acampar temporalment al parc de la Ciutadella, però després d’una votació celebrada cap a les 22.30 hores, van decidir abandonar el lloc després de registrar-se 61 vots a favor de la retirada i 59 en contra.

tracking